Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 29 januari 2012

Warme oren

We gaan ons opmaken voor een koude week, dus inpakken maar! Hebben we een hele winter gedaan alsof het koud was, met onze dikke kollen: nu moeten ze echt aan!!

Voor Miriam heb ik gisteren haar knalroze kol afgebreid, ze heeft 'm gewoon de hele dag aan. Foto volgt nog (ze heeft geen tijd - aan het boogschieten op de Wii.......)



Als je op de fiets moet krijg je van die vreselijk koude oren, dat het gewoon zeer doet. Je kunt een muts op doen, maar ook oorwarmers zijn een uitkomst. Gewoon een brede band om je hoofd die je oren beschermen tegen de koude wind. Zoals deze van een restje Peru (garen wat je op nld. 10 breit). In boordsteek 2 recht, 2 averecht, een gehaakte bloem erop - zó gepiept!


En deze is gehaakt, in vasten en rondom een randje van pluisgaren. Iets meer werk maar ook snel te maken!





6 opmerkingen:

  1. Ik vind je oorwarmers,en haarbanden prachtig.Zeker fijn voor de kou.
    Groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk deze kollen en haarbanden! Ik heb ook een haarband gebreid, maar als ik hem op doe, zie ik er net uit als een champignon; mijn haren piepen er allemaal belachelijk boven uit... Dus als je een champignon voorbij zie fietsen, dan ben ik het!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Woehaa! Ik lig helemaal in een deuk! Je moet mij met een muts zien met die rode, bolle wangen: kijken wat erger is :-)
      Maar ja, als ze het echt over -10 gaan hebben....
      Ik krijg de kriebels, zou het dan écht?

      Verwijderen
  3. Ja JE HEBT ECHT WAT GEMIST OP DE BLOGGERSDAG! Nogmaals bedankt voor je bolletjes katoen en centimeter! Erg attent van je! Je hebt ons allemaal erg verrast!groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe meer blogs ik lees, hoe meer spijt ik heb. Maar ja, ik kan me nu eenmaal niet in vieren verdelen... Ik hou me aanbevolen voor een volgende keer!

      Verwijderen
  4. maandagochtend... net niet op tijd, maar de felroze kol voor dochterlief is ook af! Zal ze tussen de middag blij mee zijn!
    Groetjes, Jo

    BeantwoordenVerwijderen