Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 24 januari 2012

Tas

Het kwam er maar niet van vandaag om te bloggen. Vanmorgen hadden we in onze huiskamer breiclub. Je kunt je voorstellen: naast breien en haken ook heel veel lachen en kletsen. We hadden wat te vieren ook al zat de jarige Job op school! Vanmiddag was het best druk in de winkel èn ik moest wel zorgen dat de bestellingen voor de verkleedkleding op de post gingen. En het lievelingskostje koken voor Daniël, dus vandaar dat ik nu pas een gaatje vind.

Herinner je deze nog?


Eindelijk heb ik het patroontje uitgeschreven:

De tas heb ik gemaakt van een rechte lap van ca. 50 x 50 cm. Ik heb een paar kabels ingebreid, maar dat een beetje uit de losse pols gedaan!
Het was ongeveer zo:

Naalden 6, ca. 300 gram acrylgaren, bijv. Bravo, dit breien met een dubbele draad.

Kantsteek, 3 av, 3 recht, 4 av, 8 recht, 4 av, 3 recht, 4 av, 8 recht, 4 av, 3 recht, 4 av, 8 recht, 4 av, 3 recht, 3 av., kantsteek.
De teruggaande naalden zoals ze zich voordoen, en om de 10 naalden op de 8 steken recht een kabel maken.
Dan de lap dubbel vouwen en bijna tot boven toe dichtnaaien. De bovenkanten strak om ronde beugels wikkelen en tadaaaaaah! Je tas is klaar! J 
Voering erin is handig voor het uitzakken, strik eromheen als je dat mooi vind. Maak de voering iets kleiner (= korter) dan je tas,  zodat het niet alsnog uitzakt. Ik heb de bovenzijdes van de voeringstof op uitgetrokken elastiek genaaid, zodat je hele kleine plooitjes krijgt, en die vervolgens met de hand in de tas genaaid.


Vind je dit iets te ingewikkeld? Dan kun je ook gewoon in tricotsteek breien zoals deze tas:Prachtige tas met 3 verschillende draden gebreid op nld .10. Hier op dit blog gevonden: http://lovetwocreate.blogspot.com/2011/12/gebreide-tas.html

4 opmerkingen:

  1. Leuk zeg, en zo'n eenvoudig patroon! En wat leuk dat jij een breiclub hebt! Ben toevallig ook net naar een breimiddag geweest, maar dan twee eilanden verder...! Zo zie je maar weer, er is zo veel meer leuks dichtbij, dan je vaak weet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte welkom, he!!!! Om de week op dinsdagochtend in mijn huiskamer (zolang het past...).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi! Hoe begin je er juist aan om die beugels in je breiwerk te zetten? Zou de tas heel graag maken, maar ben voorlopig met breien nog niet verder geraakt dan sjaals, kousen en een truitje. Dus beetje beginner :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...