Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 januari 2012

Quo Vadis?

Quo vadis - waarheen ga je?

Gisterenavond was ik bij een informatie-avond voor ouders over het vervolgonderwijs in het 3e jaar VMBO voor onze zoon. Dan ben je net 14 en moet je een beroepsrichting kiezen! De informatie was nuttig, maar ook verwarrend, voor mij dan althans. Want wat moet je kind nou kiezen. Hij heeft geen flauw benul van wat welk beroep inhoud, hij vind alles "wel leuk" en zou het liefst Lego-ontwerper worden.


Dat wordt nog een hele toer, hij wordt er verschrikkelijk onzeker van - alsof zijn hele leven er van afhangt. Ik kan me die moeilijke keuze nog wel voorstellen toen ik 15 of 16 was en een vakkenpakket moest kiezen. Maar alles is maar relatief, want met mijn jaren gymnasium/VWO- diploma en jaren als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt, run ik nu een handwerkwinkeltje ...  En weet je, het is prima zo!! Maar ik heb er toch slecht van geslapen....

Maar vandaag is-tie vrij: de docenten staken tegen de nieuwe onderwijsplannen en dat levert een extra vrije dag op voor de leerlingen. En ik ga ook weer over tot de orde van de dag- aan het werk!!!


Vandaag een patroontje van een prachtig gehaakt hartje (om maar te symboliseren hoeveel we van onze kids houden):

Hier gevonden: http://handwerkster.blogspot.com/2012/01/gratis-patroon-gehaakt-hart.html Hier vind je een prima beschrijving van deze leuke gevulde hartjes.

2 opmerkingen:

  1. Dag Jeanet, als je zoon nog niet weet wat hij wil (en dat kan ik me heel goed voorstellen) dan moet hij in ieder geval wiskunde in zijn pakket houden. Anders vallen er namelijk een héleboel richtingen automatisch af. Daar wordt vaak veel te weinig aandacht aan besteed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jeanet,
    Wat leuk dat je naar mijn patroontje hebt gelinkt, dank! Ik ontdek het nu pas...
    Hoop dat je zoon ondertussen een goede richting heeft gekozen. In elk geval ben ik wel in staat om zonder enige wiskunde in mijn pakket patroontjes te ontwerpen :) Goed tellen en enige rekenkundige kennis kwamen bij het maken van het hartje toch wel van pas.

    BeantwoordenVerwijderen