Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 13 februari 2024

Daglicht!

Het is uiteraard soms lastig toegeven maar ik kan niet alles meer zo goed zien als vroeger. De ontkenningsfase ben ik inmiddels voorbij dus de leesbril is - naast de hoortoestellen - altijd in de buurt. Het gaat war rammelen allemaal 😂. Maar 's avonds op de bank is ook de leesbril niet meer afdoende. Steeds vaker vertrok ik met mijn projectje naar de keukentafel waar ik de felle TL-lamp maar aandeed om alles goed te kunnen zien. Niet zo heel gezellig voor de rest van de familie - en ook niet voor mij.

Sinds deze winter heb ik een daglichtlamp. Pffftt... daar had ik véél eerder aan moeten beginnen! Deze lamp heeft een stevige voet en staat naast de bank. Ik kan 'm richten zoals ik wil en de rest van de familie heeft geen last van een felle, ongezellige lamp terwijl de televisie aanstaat. De lamp heeft een dimmer, je maakt het licht zo fel als je wilt. Voor priegelkarweitjes zit er ook een loep bij, wat een uitkomst!


Heb ik opeens die leesbril - die regelmatig kwijt is of van mijn zweetneus afzakt - niet meer nodig!
Je kunt deze lamp ook als tafellamp gebruiken. Hij werkt op netstroom (en indien gewenst op batterijen), heeft een bakje voor je frutsels zoals naalden, stekenmarkeerders en dergelijke en een klem voor je patroon. Ik ben echt fan, ik wil 'm voor geen goud meer missen!



 


Ik heb deze lamp ook in onze webshop gezet. En nu ga ik éérst een rondje in de winkel lopen. Vanmorgen ben ik tijdens een bezoek van een vertegenwoordiger toch weer overstag gegaan voor een práchtig draadje (maal 40 kleuren, ofzo) en dan zal er toch beslist weer wat geschoven moeten worden volgende week. Ik leer het echt nooit.....

Morgen is de winkel weer open vanaf 9 uur. Van harte welkom!


4 opmerkingen:

  1. Geweldig hè, wat een uitkomst, zo rustiger voor de ogen. Ik ben grote fan (en eigenaar) van veel verschillende soorten Daylight lampen, met en zonder loep, en deze heb ik nog niet, en het begint al te kriebelen, wetend dat jullie ze nu ook verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat is dat eerste draadje waar je die granny squares mee aan het maken bent? Dat ziet er zo leuk uit! En lang leve de lamp ;-).

    BeantwoordenVerwijderen