Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 30 januari 2012

Sokken

In het nieuwste nummer van Landleven staat een mooi artikel over sokken breien. En nu ga ik het doen! ben al een paar keer begonnen, dat gepruts met 4 priemen heb ik nu wel onder de knie, maar ik heb de rust niet om eens te gaan zitten voor de geheimen van de grote en kleine hiel, en dat kan toch niet als je een handwerkwinkel hebt! Ik heb de mooiste wol liggen (effen, met kleurtjes en de niet te versmaden Invicta Color), en een moeder die me gerust helpt, maar ik zit gewoon nooit langer dan een kwartier. Dat  moet veranderen!

En toen kwam ik deze sokken tegen, gemaakt van restjes:

100_9521a

Hier val ik voor: lekker gemaakt van restjes. Natuurlijk geen slimme opmerking als je een handwerkwinkel hebt, he? Maar ik vind dit geweldig! Die zou ik wel willen hebben, 2 verschillende en lekker warm aan je voeten. Maar........ ik heb geen restjes! Dus toch maar eerst een paar "gewone" breien dan. En als ik die sokken hierboven zie moet ik toch zeker 10 paar sokken breien om al die kleurtjes over te houden voor deze restjes sokken. Minstens!!

100_9516a
100_9508a

Overigens een heel leuk blog om rond te struinen! : http://cozymadethings.blogspot.com/

6 opmerkingen:

  1. Leuk, een item over sokken breien!
    Mocht je nog een simpel patroon zoeken: er staat er een op mijn blog: www.wolatelier-dian.blogspot.com
    Je vindt daar ook een goede beschrijving van de kleine en de grote hiel en een ronde teen.
    De ronde teen zorgt ervoor dat je niet allemaal gaten krijgt tussen de minderingen, zoals bv. bij de bandteen.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind ze prachtig, maar ik zou ze niet durven dragen, Stel dat er een gaatje in komt........

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige sokken! Ik heb nog hoopjes restjes... wat een leuk idee! Leuk dat iedereen vaak zijn eigen manier van sokkenbreien heeft, zo heb ik een patroontje van een vriendin dat ik al jaren gebruik en ook weer aan anderen doorgegeven heb. Mocht je sokkenbreihulp nodig hebben? Laat maar weten, geen probleem, het is tenslotte vlak bij! Jouw wol is trouwens superleuk, zo kleurig en vrolijk! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Jeanet hoe je het doet. Ik kijk elke dag even op jouw blog.
    Herinneringen, nostalgie voor mij. Vroeger heb ik veel gebreid.
    Mijn sokkenpatroon komt uit een Ariadne van mijn moeder. 1966 geloof ik. En wat heb ik jaren geleden veel weg gedaan naar de kringloop. Ik hoop dat het goed gebruikt is en moet maar weer beginnen met andere kleurtjes dan toen.

    Gr. Alice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een supermooie sokken zie ik op je blog. Prachtig !! Ik ben gelijk volger geworden,

    Groetjes Ilonka

    http://mijnhaakenbreiparadijs.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen