Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 8 januari 2012

Kol, maar dan anders....

Vandaag even niet zoveel inspiratie. Dus een stukje uit het archief opgedoken van mijn andere blog omdat ik deze toch wel graag wil bewaren.


Het ziet er een stuk ingewikkelder uit dan het lijkt! 30 steken opzetten met naalden 15 (!), en een lange lap breien met 1 steek recht, 1 steek averecht. Ik gebruikte bijna 2 bollen Maxima Plus (garen wat je normaal op nld. 8 zou breien), en zette de lap zo aan elkaar:
Hij past dan 2 keer om je hals, lekker warm! Je kunt de punt ook aan de achterkant of zijkant dragen, net wat je wilt. Het garen is van Scheepjeswol en verkrijgbaar in prachtige kleuren.

En vind je zo'n punt niks, dan zet je gewoon de 2 uiteinden recht aan elkaar en heb je een fijn kol.

Voor de liefhebbers van Wildbreien (Yarnbombing, Knit Graffity): als je alle paaltjes, hekjes en bruggetjes hebt gehad, dan.....


6 opmerkingen:

  1. Leuk patroon Jeanet, en prachtige wol! En die boot is helemaal gaaf!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk kol en het blijft prachtig garen. En die boot is gaaf!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige kol zeg!! Hoe lang was de lap die je gebreit hebt?

    Sinds gisteren via via op je site terecht gekomen. Wat een geweldige dingen! Ben al uren aan het kijken en "kwijlen" van de mooie dingen die ik zie.

    Dank je wel voor de vele inspiratie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wendy,
      De lengte kun je zelf bepalen, gewoon passen rond je hals, een keer extra rond je nek en dan afkanten en vervolgens aan de zijkant vastzetten. Mooie dingen zijn niet altijd moeilijk :-)

      Verwijderen
    2. Thanks Jeanet.

      En vaak lijken dingen heel moeilijk, maar valt het reuze mee. Ik heb uiteindelijk zo een soort col gehaakt. Patroon lijkt moeilijk, maar is nogal super makkelijk.

      Hier een afbeelding ervan:

      http://www.metdehand.nl/advertentie/21483/blauwe-colsjaal-met-punt.html

      Vind je blog erg leuk. Geeft me elke keer weer wat inspiratie om wat te maken.

      Groetjes,

      Wendy

      Verwijderen
  4. Leuke kleur hé. Ik heb van dezelfde wol een halswarmer gebreid.
    Hij staat op http://mijntijdverdrijf.blogspot.nl/2012/10/halswarmer.html

    Groetjes, Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen