Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 23 oktober 2021

Visserstrui Zierikzee

Het is alweer 2 jaar geleden dat onze Stichting Zeeuwse Visserstruien een originele visserstrui uit Zierikzee werd geschonken. Je leest het hele verhaal hier nog eens na. 

Twee jaar gingen voorbij waarin garen werd gezocht, gebreid, geteld, getest, gepast, gecontroleerd. Met zo'n virusje dat rondwaart is dat een stuk gecompliceerder omdat "even samen sparren" er niet inzat. Dikke complimenten aan Anja die van deze trui een patroon heeft geschreven in verschillende heren- en damesmaten.

 
(foto's Siem Jansen en Martin van Dijke)

De trui heeft een grote variatie in patronen en is fijn gebreid. Je kunt bij de patronen kiezen tussen losse panden breien ("heen en weer") en breien in het rond. Voor deze prachtige trui hebben we pakketten gemaakt die je terugvindt in onze webshop, het patroon krijg je er dan gratis bij. De truien worden gebreid met 4-draads sokkengaren (Jawoll van LangYarns). Dit maakt dat de trui goed te wassen is plus slijt- en vormvast. In de webshop kun je kiezen uit 4 kleuren. Nu heeft dit garen een kleurengamma van 80 (!) kleuren, dus mocht je een andere kleur willen, neem dan even contact op - dan bestellen we die.In onze winkel hebben we een prachtig voorbeeld van deze trui. 


Gisteren verscheen in de regionale krant Wereldregio al een artikel over deze trui en prompt kwamen de eerste telefoontjes binnen! De breipennen kunnen worden opgewarmd...
Je kunt het artikel hier nalezen (pg. 15)
Wil je het patroon los kopen? Dat kan via de webshop van de St. Zeeuwse Visserstruien.

2 opmerkingen:

  1. Wat een bijzonder verhaal!
    Leuk dat het patroon in verschillende maten geschreven is. Knap werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wolletjes besteld, kijk uit naar het pakketje uit Arnemuiden. Wordt vast genieten zo'n mooi uitgewerkt patroon om te breien. Fijne herfst klus.

    BeantwoordenVerwijderen