Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 11 januari 2012

Eierkoeken



Weet je wat lekker is? Zelfgebakken eierkoeken! Vorige week liep ik in de plaatstelijke Emté en een verschrikkelijke amoniak-geur kwam me tegemoet. Het leek wel of er een fles ammonia was gebarsten. niets bleek minder waar: er werden eierkoeken gebakken! Echt waar! Weet je gelijk waarom ze zo mooi rijzen....nooit geen eierkoeken meer voor mij, dan zelfgebakken. Geniet mee van een super-lekker recept:
Sta 's morgens een beetje eerder op dan normaal, sluit alle deuren en zet je oven aan op 200 C. Pak je mixer en doe er 4 eieren in, laat 'm 15-20 minuten mixen op de hoogste stand. Hou vooral de deur dicht, anders wordt iedereen wakker. Na dat kwartier doe je er 250 gram basterdsuiker bij en laat het minstens nog 10 minuten mixen!


Ondertussen is de krant er, en blader je 'm door! Dan zeef en voeg je 250 gram zelfrijzend bakmeel toe (niet mixen!) en schept 6 scheppen op de bakplaat. Nu opletten!


De eierkoeken zijn al in 5 - 6 minuten klaar, dus niet te ver weglopen!


Ondertussen wek je de kinderen, ze ruiken het natuurlijk al: Yes! Eierkoeken, ze komen er een stuk makkelijker uit! H'm, wat ruikt dat lekker......


Het lekkerst als ze zó van de bakplaat komen, ze smelten in de mond!


Het is genoeg voor ca. 18-20 eierkoeken, een beetje plat, superlekker en geen ammoniak! Moet je doen, succes verzekerd... ik heb weer voldaan aan die sticky floor, dirty oven en zeker aan de happy kids...

12 opmerkingen:

  1. Wouw, wat een superleuk verhaal en recept Jeanet! Dank je wel, we gaan het zeker proberen! Lieve groet Lupineke P.S. Nooit geweten, van die ammoniak1

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet je je neus eens in een gekocht eierkoek stoppen - dan ruik je het nog :-)
    Ik hoor wel hoe je het vindt....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Succes met de administratie, zet 'em op!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat recept,ga het zeker maken,bedankt,succes met je administratie.groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil de eierkoeken zeker proberen! Maar vroeg mij af of je nog iets tussen de koeken smeert zoals bij de gekochte?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ow, dat lijkt me heerlijk en simpel om te maken, ik ga het proberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De geur alleen van de gekochte eierkoeken, doet er mij geen eten brrr!
    maar de uitleg van deze doet mij watertanden.
    bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw.. we gaan ze wéér al maken! Zo lekker en leuk om samen te doen!
    Bedankt voor het delen hoor:)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk! Op 24kitchen kun je het in een filmpje gebakken zien worden. En hij legt ook nog uit hoe dat zit met de ammoniak.

    BeantwoordenVerwijderen