Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 19 januari 2012

Even......

Lieve lezers,

Zojuist terug uit de stad (Middelburg) waar we even gebruik hebben gemaakt van de koopavond. Ik ben helemaal niet zo'n shopper, maar dochterlief wil ook wel eens met mama op stap en ik had beloofd om wat knutselspullen te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. We stappen een landelijke hobbyketen binnen en tot mijn verbijstering ligt daar allerlei sjaaltjesgaren te koop en nog meer populair breispul en zelfs een enkel kleurtje van de grote bollen voor een kol. En weet je, ik baal daar van!!!

Van een handwerkwinkel wordt je niet rijk. Het is ploeteren!!! Zeker op een dorp. Klanten en volgers van dit blog weten wel dat ik met veel enthousiasme probeer iedereen te helpen. Ik hou dit blog dagelijks bij, op zoek naar leuke ideeën en patroontjes. Dat kost niemand iets, iedereen kan daar gratis gebruik van maken (zelfs mijn concurrenten - want iedereen kan het lezen). Ik probeer iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen, ik zoek patroontjes (soms zelfs voor wol die niet bij mij is gekocht), ik doe het vóór - en nog eens, en nog eens en nog eens.... Bolletjes over mogen geruild of teruggegeven worden, ik bestel die bijzondere kleur waarvan de klant er 1 wil en ik er 19 overhou, ik vergroot patronen op de kopieermachine, ik haal gevallen steken op, geef tips en uitleg, wil ook nog wel wat uitleggen als ik in de rij sta bij de supermarkt en ik word aangesproken. Maar ik heb ook al die basiskleuren die niet zo populair zijn op voorraad, ik ben dag en nacht bezig om voorbeelden te breien en haken, ik ben nooit klaar....

Die grote jongens halen de krenten uit de pap, eerst afwachten of iets populair is en dan de markt afromen. Ik kon er vanavond wel van janken!

Afijn, ik ben het even kwijt. Ik wil maar zeggen: als je iets leuks van dit blog maakt, neem dan de moeite om naar een speciaalzaak/handwerkzaak in je dorp of stad te gaan! Wij helpen je graag verder. En woon je in de buurt van Arnemuiden, kom dan zeker eens langs. :-)

En ja, ook bij mij is er weer een doos sjaaltjesgaren binnengekomen!


12 opmerkingen:

 1. 'k Zal ook eens bij je komen rondneuzen..
  Je bent wél voor je winkeltje in de weer, merk ik. Dan komen de mensen wel graag naar je toe en komen ze ook weer terug.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat kan ik je frustratie voorstellen! Als ik eens in Arnemuiden kom (er woont familie ...) kom ik zeker een keer langs!! Succes hoor met jouw prachtige winkeltje en reken maar dat service die jij geeft zeker gewaardeerd wordt!!

  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch verkopen die ketens niet hetzelfde als jij: zijn verkopen garen, breipennen, haaknaalden, ed; jij verkoopt garen met persoonlijke service, breipennen met uitleg over het verschil, haaknaalden met bijzondere tips... dat is toch iets anders. Uiteindelijk kiest het grote deel van de klanten toch voor al dat extra's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je het eens even gezegd hebt Jeanet!! Ik ben het helemaal met je eens! Zal daarom ook altijd eerst voor een kleine winkel kiezen, als ik kan! Maar je hebt wel echt iets opgebouwd hoor, in Arnemuiden, ik hoor altijd hele positieve berichten over jou! Ga zo door! Tot snel, dan kom ik ook weer eens snuffelen! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh Jeanet, ik kan het me zo voorstellen! Goed dat je er eens over blogt. Ik vind het zo jammer dat ik niet dichterbij woon, want je hebt een prachtige winkel en als ik al mijn spulletjes bij jou kon kopen dan zou ik dat direct doen. Laat je niet uit het veld slaan door dat soort winkels, ik denk echt dat mensen uiteindelijk veel liever bij jou komen! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O hoe herkenbaar, ik zie het overal om mij heen: wij kleine (web) winkels bedenken leuke creatieve ideen en een half jaartje later zie je het ineens in een folder van een grote winkelketen opduiken :( Ik zag gisteren ook weer een tas van mij voorbij schuiven op een blog, bij iemand die ook al mijn algemene voorwaarden mét MIJN winkelnaam erin had gekopieerd (hoe lachwekkend eigenlijk)....soms kijk ik maar niet meer rond...doe mijn ding en probeer het namaken maar als een compliment te zien. Tegen de echte grote jongens kunnen we toch nooit op, als ik een stoffen hartje voor 1,00 bij de Xenos zie en eerlijk soms ook erg leuk, helaas, zakt mij de moed ook wel eens in de schoenen...Maar ik geloof dat de echte creatieve liefhebber kiest voor JOUW met je echte persoonlijke aandacht en KENNIS (!!!) Hoofd omhoog en naalden onder de arm (breit een beetje vreemd :)) en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Jeanet, wat kan ik je reactie goed begrijpen. En weet je, die grote ketens zijn vaak nog duurder dan dat je je spul bij een gespecialiseerde zaak koopt. Bovendien zijn de speciale artikelen alleen bij de speciaalzaak (de naam zegt het al) te koop. Ik ben heel blij met je winkel. Verder kan ik voor écht schortenbond alleen bij de Buurman verderop in je straat terecht.
  We laten ons als rasechte Zeeuwen toch niet kisten zeker? Dat is de afgelopen eeuwen ook niet gelukt. Het zal misschien altijd wat 'luctore' blijven, maar het is zeker ook ' emergo'.

  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan je heel goed begrijpen! Ik koop nooit wol in dat soort zaken want als ik wol wil hebben moet het wel mooi zijn! Ik wens je veel succes met je winkeltje, en ik hoop dat je een mooi jaar draait! En ik weer zeker, zodra er één blogger in Arnemuiden aankomt, die zal zeker jou winkeltje bezoeken! Ik kom bij jou zodra ik in Arnemuiden ben!
  Een lieve groet en een hart onder de riem uit Urk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik kan mij zo voorstellen dat je hier zo boos en verdrietig om bent, maar meid jouw winkel is zoveel leuker dan die winkel met de rode letters.
  Maar soms heb ik ook wel eens als je iets ziet bij xenos e.d wat ik maak, chips ligt het nu ook al hier en baal ik ook heel erg.
  Helaas is er niets aan te doen.
  Onthoud echt, de service die jij geeft krijg je echt niet bij die winkel.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begrijp je gevoel meis. En ik sluit me aan bij de meningen die al gegeven zijn dat juist jouw EXTRAAS, al je harde werk en je grote inzet je winkel zo bijzonder maakt. En dat dit altijd een groot gemis zal zijn bij de grote ketens. Maar dan nog is het verdomd hard werken meid om je hoofd boven water te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi jeanet,

  Goed dat je het eens onder de aandacht brengt, ik ken je nog niet zo goed maar ik dacht laatst: het is net een wandelend brei/haak boek , want je hebt overal verstand van.
  Ik weet welk winkelketen je bedoeld, ik kom er ook, maar van haken hebben ze geen verstand, je moet maar een boekje kopen, daar staat alles in.............goed voor hun omzet!!!!

  Laat je niet kisten hoor!

  Fijn weekend, Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijkt de omgedraaide wereld. Bij ons op het dorp is een grote hobbywinkel. Die richt zich eigenlijk helemaal op papier (kaarten maken en scrapbooken).
  Ik kom er eigenlijk alleen voor kraaltjes en ook DMC garen koop ik er. Dat hebben ze dan weer wel. Gelukkig maar, want een echte handwerkzaak heeft ons dorp niet, daar moet ik voor een dorp verderop.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...