Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 januari 2012

Kokkerellen....

Met een zoon die volgende week 14 (!!) wordt hebben we dit weekend wat te vieren. Hij weet natuurlijk precies wat hij voor gebak wil: Monchou taart en slagroomsoezen. (helemaal geen calorieënbommen, hoor!). Afijn: U zegt en wij draaien -  de soezen staan in de oven. Op het andere blog plaatste ik ze al eens, en nu nog maar een keer om ze te kunnen taggen.

Dit heb je nodig:
75 gram roomboter - 150 cc water, 90 gram bloem, 3 eieren.
Voor de vulling: 2 bekers slagoom. Evt. chocolade voor er bovenop.
Doe het water in een pannetje en doe de roomboter erbij.


 Laat de boter langzaam smelten in het water (niet koken), zet dan het vuur laag of uit.


Zeef de bloem en doe die bij het water/botermengsel, goed blijven roeren tot het een geheel wordt.


Doe dan een voor een de eieren erbij, blijf heel goed stevig roeren tot elk ei goed is opgelost en er blazen ontstaan. Na het laatste ei echt een poos stevig roeren tot je weer blazen (bellen) ziet.


Maak 12 (kleffe) hoopjes op een bakblik en stop ze in een voorverwarmde oven (200 graden) en bak ze ca. 25 minuten.


Na 25 minuten; tadaaaaaaahh ! Maar nu zijn ze nog niet lekker.....


Smelt chocolade in een badje van Marietje (au bain Marie). Ik heb van die korrels, maar een flinke reep chocolade is ook prima. Nu begint het grote geklieder! Voerzie elke soes van een lekkere laag chocolade (nee, niet likken - pas op het einde)


Dan slagroom kloppen (met suiker naar smaak). Ik heb wel 2 bekers van 250 cl gebruikt om deze 12 soezen te vullen!


De soezen vullen (ook geklieder), en dan lekker smullen. Op een of andere manier hebben we er hier altijd te weinig van...

Hou je van lekkere baksels en maak je graag wat bijzonders ? Dan moet je beslist eens hier kijken: http://sugarandmeringue.squarespace.com/blog/2010/6/13/yarn-ball-cupcakes.html Hier vind je het (engelse) recept voor bolletjes-wol-cupcakes!


En dit is bijna te mooi om op te eten:



En als je op deze site nog verder snuffelt dan vind je ook nog patchwork-koekjes en knoopjes-koekjes!! Eet smakelijk!



5 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd alvast met je zoon! Met een zoon, die morgen 10 wordt, sta ik heel wat minder lang in de keuken. Hij heeft gekozen: bananenkwarktaart. Lekker uit een pakje en ipv gewone kwark doe je er bananenkwark door. Smarties erop en slagroom en smullen maar!
    De site met granny-koekjes heb ik bij mijn favorieten gezet. Wat een super site!
    Fijne verjaardag morgen, ook wij vieren feest!

    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alvast gefeliciteerd met je zoon, Jeanet! En wat maak je een heerlijke lekkernijen. Die granny's lijken me trouwens ook wel wat.
    Veel plezier toegewenst voor morgen.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alvast van harte met de verjaardag van je zoon Jeanet! Wat een leeftijd he! Leuk he, soezen maken, ze zien er prachtig uit en zullen vast heerlijk smaken! Fijn weekend, groetjes van Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh.., dat zijn de perfecte koekjes voor de Bloggerdag, Jeanet!
    Ik ben niet zo'n bak-en kookwonder, maar soezen heb ik best vaak gedaan. Ik kan het best wel weer eens een keertje doen, het is zo lang geleden..
    Maar die granny squarekoeken... ach daar smelt ik van!

    Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha... wat lees ik daar, gaan we op Bloggerdag misschien van die lekkere soezen eten?! Je komt dan net op tijd met je recept/idee!!
    Groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen