Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 13 januari 2012

Grote stappen...

"Grote stappen, gauw thuis", dat is wel een beetje het motto van deze winter. Hele grove garens en vooral grote naalden. Deze kende je al:


20 of 24 steken in 1 steek recht, 1 steek asverecht op naalden 20. Gegarandeerd klaar in een avondje breien. Maar deze is ook erg mooi:

Deze prachtige kol zou je ook heel goed kunnen breien met de Bravo Big en dan "gewoon"op naalden 10. Het is een verspringend patroon van 2 recht, 2 averecht. En dat leuke detail van het kruissteekje in geel!!



De Bravo Big is een mooie ronde draad. Op dit moment nog een aantal kleuren binnen, en ik hoop volgende week nog meer kleurtjes. Je hoeft dit niet alleen te gebruiken voor sjaals e.d. Ik ben zelf bezig met een groot woonkussen. Het is nog niet af maar om jullie alvast een indruk te geven:


Heerlijk werkje even: niet te veel tellen en nadenken. Uit 1 bol kan een lap van ca. 50 x 50 gebreid worden in ribbelsteek. Dus voor een groot kussen heb je 2 bollen nodig. Dan ben je voor 9,90 klaar en heb je een super hip woonaccesoire! Ik heb ze wel voor veeeeel meer te koop zien liggen :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten