Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 13 januari 2012

Grootste deken van de wereld

Dekentje nodig? Kijk hier eens!



 
Drie Finse organisaties hebben in Januari 2011 opgeroepen om 1000 gehaakte dekens op de trappen van de Helsinki kathedraal te leggen, en ze daarna te geven aan families die ze nodig hadden. Kijk nou eens hoe mooi!!

Van deze website: http://www.scandinaviandeko.com/blog/crocheting-the-largest-blanket-in-the-world/:

Three Finnish organizations, Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto and Novita, started their campaign in January 2011. Their goal was to crochet 1 000 blankets to cover the stairs of the Helsinki Cathedral and then donate those to families in need. The goal was achieved with flying colours: Finnish volunteers from all over the country, from little pupils to pensioners, made nearly 8 000 blankets!
This a truly a Guinness World Record – congratulations to all who have been involved.




Als je nog twijfelt of haken populair is en of meer mensen zich ermee bezighouden......

3 opmerkingen:

  1. Wow, ongelofelijk...!!! Wat een prachtig resultaat, je zou de foto zelf als kunstwerk aan de muur willen hangen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet te geloven..., wat een deken! Daar is mijn meebreideken niks bij. 'k Vind het een prachtig gezicht en dan voor zo'n goed doel; fantastisch initiatief hoor..

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En doen jullie dan ook mee met ons initiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld in Leeuwarden 2018? Kijk op Facebook bij Samenhaken en De Grootste Deken van de Wereld. Op 19 september houden we een Haak in!!! Tussen 12 en 14 uur vragen wij iedereen een granny square van 10x10 cm te haken voor het dekenproject en dit óf op te sturen naar de haakgroepen van de verzorgingshuizen van Palet in Friesland óf er samen een deken van 140x200 cm van te haken met bewoners van verzorgingshuizen of deelnemers buurthuizen in je eigen buurt. De dekens kunnen opgestuurd worden naar Friesland ter opslag voor 2018. Maak dan wel even een foto en plaats die op de Facebook pagina van De Grootste Deken van de Wereld. Er staan er al een paar op ter bewondering en inspiratie! :-)

    BeantwoordenVerwijderen