Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 17 januari 2012

Hartjes breien

Nu het straks Valentijn is, zet ik af en toe wat hartjes-patronen op dit blog. Maar hartjes zijn van alle tijden - dus het komt het hele jaar van pas!

Wat te denken van dit prachtige breipatroontje in ribbels. Hier gebruikt in een zgn "Dish-cloth" (vaatdoekje) , maar uiteraard overal voor te gebruiken. Wat denk je van een tas of een kussen?


De beschrijving is in het Engels, maar met onderstaand breischema kom je ver!Hier nog een linkje naar een ander hartjes-patroon van hetzelfde blog: http://krisknits.blogspot.com/2009/05/mothers-day-cloth.html


6 opmerkingen:

 1. Hé..., dat is een mooi patroontje voor m'n breideken, Jeanet! Leuk dat ze elkaar wat overlappen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vreselijk leuke breipatroontjes, hier wil ik zeker aan gaan beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik ben dit inmiddels aan het breien en kom er nu achter dat het telpatroontje gespiegeld is i.v.m. de beschrijving.. Nou ja, wat maakt het uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow erg leuk ook leuk idee voor pannenlappen ;) weet nog dat mn oma ze altijd haakte gebreide pannenlappen lijkt me ook wel wat... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Jeanet,

  Het is al weer even geleden dat he dit gepost hebt, maar naar mijn mening blijven hartjes altijd leuk en is dit patroon geweldig!! Ik ben een beginnend breister en wil van dit patroon graag een kussenhoes (40x40 cm) breien. Daarvoor dien ik 68 steken op te zetten en 88 rijen te breien. Hoe kan ik de hartjes vergroten zodat ze nog wel in verhouding blijven? Ik wil het patroon breien zonder de rand in gerstekorrelsteek. Kun je mij helpen het patroon aan te passen of mij uitleggen hoe ik dat moef doen om de verhoudi gen goed te houden? Alvast ontzettend bedankt! Gr. Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of kun je mij vertellen wat de steken verhouding van bovenstaand patroon is, zodat ik het zelf kan uitrekenen?

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...