Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 3 januari 2012

Agenda - boekomslag

Wow, vandaag was wel de dag van de publiciteit, zeg! Ik ga er van blozen! Eerst dat 2-pagina's grote stuk in de PZC over Wild Breien. Vorige week werd ik benaderd door een journaliste over dit onderwerp: "U houdt zich bezig met het fenomeen Wildbreien?" Nou, ik schrijf er wel eens wat over, ik heb het wel eens gedaan, en zal het nog eens doen, ik vind het wel erg leuk en ik kan er nog wel wat over vertellen. Maar het is geen fulltime bezigheid, he? ... Maar het stuk was wel erg leuk! Ik kon geen linkje vinden op de site van de PZC, dus allemaal zelf even de krant opslaan (als je in Zeeland woont!)
En toen mailde Zeelandnet vandaag ook nog in de Nieuwsbrief dat ik de best bezochte blog was in 2011. Zo kan die wel weer he?
Knipoog
Maar we blijven breien hoor! Dit deed ik de afgelopen dagen: Ik had nog wat restjes Viltwol (Wash & Filz-it) en een agenda die ik altijd kwijt ben op het moment supreme. Dus ik wou een jasje breien zodat-ie wat meer opvalt en tegen een stootje kan. En ik begon de breien:
Omdat deze wol krimpt en vervilt moest ik uitrekenen hoe groot ik het zou maken. Even agenda opmeten en rekenen. De wol krimpt ongeveer 30-40%, ik zette 38 steken op en breide 75 cm lang.
Gewoon in willekeurige streepjes, voor de vuist weg. Op pennen 8, dus het schiet wel op. En toen al die draadjes wegstoppen (leuk - streepjes...):
En toen in de wasmachine, op 40 graden samen met andere was en waspoeder (maar geen wolwasmiddel en geen wasverzachter, vooral niet te kinderachtig). En het kromp!
Als het nat is kun je er nog wat aan vervormen, beetje langer of breder trekken. Dat deed ik en toen op de verwarming gelegd om te drogen. Vanmorgen heb ik de boekomslag afgemaakt door een zoompje te maken.
Het resultaat vind ik heel leuk! Lekker opvallend, iets unieks en ik raak 'm nooit meer kwijt (denk ik!)
Het is nu wel een boekwerk geworden hoor, dit past niet meer in een klein tasje. Maar die heb ik toch niet!

8 opmerkingen:

  1. Ziet er gezellig uit en de viltwol geeft een leuk effect. Je kunt er natuurlijk altijd nog een belletje aan hangen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent meteen lekker op dreef, Jeanet...
    En wat zie ik? 29 volgers..., wow ..dat gaat hard!
    Leuk idee om een omslag te breien, ik zou meteen naar stofjes hebben gegrepen, maar dit vind ik echt leuk!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk gezellige agenda is dat geworden! Zoiets wil ik ook nog maken voor mijn saaie zwarte agenda die ik van mijn werk heb!
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gave agenda gewordne, dat is nu zo leuk van restjes :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die is zeker leuk geworden en dat van restjes............Ik ga zeker de krant bij iemand bietsen, want wil je stukje graag ff lezen....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk stuk in de PZC. Heb het vandaag gelezen.
    En je agenda is erg vrolijk geworden.
    Altijd leuk om te doen ook, eerst breien en dan vilten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk dat je zo in de picture staat! Daar kunnen wij als medebreisters weer van mee profiteren, want nu ga je vast nog veel meer leuke dingen opzoeken en zelf maken :)!
    Je omslag is mooi geworden. Zo heb je toch je eigen unieke boekwerkje.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen