Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 18 januari 2012

Mamma kwijt

Vandaag zijn deNationale Voorleesdagen gestart. Bekende Nederlanders, burgemeesters en directeuren gaan opeens voorlezen in de klas (onder toezicht van veel camera's en fototoestellen) , en de andere 364 dagen mogen de mama's en papa's het doen. Er zijn tegenwoordig zulke leuke prentenboeken! Dit boek is Prentenboek van het jaar. Het gaat over een uiltje dat uit het nest valt.....Eigenlijk ben ik veel te laat (ik was even vergeten te kijken wat het thema was dit jaar!), maar ik kon het niet laten om een capuchonnetje te naaien van een uiltje voor onze andere website http://www.kinderverkleedkleding.nl/ . Een hele dag gefreubeld (tussen de klanten en bestellingen door) en dit is 'm dan:


Nu moet ik er nog 50...... Vinden jullie het wat? De kleuren van de ogen en bies zijn in het echt wat sprekender. Maar het blijft natuurlijk een handwerkblog hier, he? Dus je kunt uiteraard ook een uiltjesmuts haken! Hier op Etsy vind je in elk geval genoeg inspiratie! http://www.myetsy.com/search?q=crochet+owl+hat+pattern&ref=empty Je kunt hier (engelstalige) patronen kopen - of zelf experimenteren! Het kenmerkende van de uiltjes zijn toch de grote ogen, dus met 2 rondjes kom je al een heel eind :-)

Owl Earflap hat CROCHET PATTERN includes 4 sizes PDF 20


2 opmerkingen:

 1. Ik vind je capuchon heel sprekend lijken, is erg goed gelukt! Hiermee kunnen heel wat kindjes zich prima inleven, denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig, zo'n uilencapuchon. Hij lijkt precies op dat lieve kleine uiltje!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...