Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 januari 2012

Kant sjaal

Wie eens wat moeilijker werk wil proberen kan zich storten op het kant-breien (lace). Bij Wereldwol kun je een aantal gratis patronen downloaden. Deze sjaal breide Rian een keer voor mij:
Ook dit patroon komt van Wereldwol: http://www.wereldwol.nl/pdf/MirabelleNL.pdf en deze sjaal is gebreid van een mooie kleur sokkenwol.
Je kunt natuurlijk ook voor een wol kiezen die van kleur verloopt!
Dit vind ik ook een hele mooi sjaal (ook weer van Wereldwol: http://www.wereldwol.nl/index.php/producten/annis-breipatroon.html) : Annis
Annis Shawl in Precious 4Ply
In dit patroon komen zgn. Nupps voor (noppen?), een term die je bij het kantbreien vaak zult tegenkomen. Op het patroon staan alleen de basisgegevens voor de sjaal, hier vindt je nog meer informatie: http://www.knitty.com/ISSUEss10/PATTannis.php
Annis Shawl detail

2 opmerkingen:

  1. Of ik hier ooit aan zal beginnen? Wel prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Dit zijn patronen naar mijn hart! Ik zou er zo aan willen beginnen....

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen