Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 9 januari 2012

Kant sjaal

Wie eens wat moeilijker werk wil proberen kan zich storten op het kant-breien (lace). Bij Wereldwol kun je een aantal gratis patronen downloaden. Deze sjaal breide Rian een keer voor mij:
Ook dit patroon komt van Wereldwol: http://www.wereldwol.nl/pdf/MirabelleNL.pdf en deze sjaal is gebreid van een mooie kleur sokkenwol.
Je kunt natuurlijk ook voor een wol kiezen die van kleur verloopt!
Dit vind ik ook een hele mooi sjaal (ook weer van Wereldwol: http://www.wereldwol.nl/index.php/producten/annis-breipatroon.html) : Annis
Annis Shawl in Precious 4Ply
In dit patroon komen zgn. Nupps voor (noppen?), een term die je bij het kantbreien vaak zult tegenkomen. Op het patroon staan alleen de basisgegevens voor de sjaal, hier vindt je nog meer informatie: http://www.knitty.com/ISSUEss10/PATTannis.php
Annis Shawl detail

2 opmerkingen:

 1. Of ik hier ooit aan zal beginnen? Wel prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Dit zijn patronen naar mijn hart! Ik zou er zo aan willen beginnen....

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...