Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


vrijdag 20 januari 2012

Polsmoffen

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve reacties, mailtjes en gesprekjes in de winkel. Ik moest het gewoon even kwijt gisteren. Tenslotte is ons winkeltje ook ons brood - ik heb dan wel een buitenlandse man, maar een gewone Nederlandse hypotheek!! :-)
De bui is weer gezakt, en we gaan met frisse moed weer verder!! Ik ben gelijk maar op zoek gegaan naar een vrolijk, kleurig ideetje.

Zijn dit geen ontzettend leuke polsmofjes? Hier gevonden: http://crochetincolor.blogspot.com/2011/10/colorful-stripey-fingerless-mitts.html
 
Het patroon is heel eenvoudig en is gebasseerd op rondhaken met 30 lossen/stokjes (haaknaald 4). Vooral het wisselen van kleur is het meeste werk, maar dat maakt ze juist zo mooi! Het patroon is in het Engels, maar echt heel eenvoudig. Voor de zekerheid hier nog even het vertaal-schema: http://charaminl.wordpress.com/vertaal-en-omzetschemas/engels-vertaalschema/#GB-US Let op, dit is een Amerikaans patroon!4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er zeker heel vrolijk uit! Ik ga ook zoiets maken, heel leuk!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Errug leuk en vrolijk! Heb je toevallig ook al eens een genaaid model gezien ergens? Denk er over om er een paar van fleecestof te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha, ik zit je blog te lezen en zat hardop te schateren over je stukje van je buitenlandse man maar een nederlandse hypotheek.
  Mal mens, hahahaha, maar je hebt wel gelijk.

  groetjes jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Lupineke: Ik heb nog nooit een genaaid model gezien, maar zonder duimen kan het zo moeilijk niet zijn. Dit zijn ook maar rechte pijpjes... Als de stof maar rekbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...