Welkom op dit blog!

Hallo breisters en haaksters,

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ik verwijs in mijn blog soms naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik natuurlijk wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag-vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op donderdagmiddag ben ik vrij (de winkel is dan wel open, maar ik ben er zelf niet).

Veel plezier op dit blog!


zondag 22 januari 2012

Feest!

Om maar in de feeststemming te blijven zocht ik nog meer gebakjes en cupcakes op.

Allereerst het geweldige chocoladegebakje dat Jo voor me breide!


Chocolade – Mocca – Taart

materiaal:
breigaren  bruin en caramel
sprietjesgaren  wit
breinaalden 3mm
knutselkarton voor de onder- en zijkanten, vulmateriaal
15 glaskralen bruin
naald en draad voor de kralen

Achterkant en bovenkant:
neem 14 steken op in bruin
toer 1 – 10: tricotsteek, begin met de toer rechte steken
toer 11 – 14: tricotsteek met sprietjesgaren
toer 15 – 24: tricotsteek in bruin
toer 25: 1 toer  averecht  (je krijgt een ribbel, nu heb je de achterkant met slagroom)
toer 26 – 30:  ** tricotsteek, begin met averecht
toer 31: 1 re, brei 2 re samen, re tot 3 voor einde, brei 2 re samen, 1 re
toer 32 – 34: tricotsteek, begin met averecht
toer 35:  1 re, brei 2 re samen, re tot 3 voor einde, brei 2 re samen, 1 re
toer 36 – 38: tricotsteek, begin met averecht
toer 39: 1 re, brei 2 re samen, re tot 3 voor einde, brei 2 re samen, 1 re
toer 40 – 42: tricotsteek, begin met averecht
toer 43: 1 re, 2 re samen, 2 re, 2 re samen, 1 re
toer 44 – 46: tricotsteek, begin met averecht
toer 47: 1 re, 2 re samen, 2 re samen, 1 re
toer 48: averecht
toer 49; 2 re samen, 2 re samen
toer 50: averecht
toer 51: 2 re samen **  (draad doorknippen en door de laatste steek rijgen)

onderkant:
neem 14 steken op uit de opname voor de achterkant. Begin met een toer averecht en brei de zelfde toeren als 26 t/m 51  van ** tot **

De zijkanten (een lapje):
neem 48 steken op in bruin
toer 1 – 10: tricotsteek
toer 11 – 14: tricotsteek  met sprietjesgaren
toer 15 – 24: tricotsteek in bruin, alle steken afkanten.

“Slagroomtoefjes”  
neem 1 steek op  (er wordt zonder kantsteken gebreid)
toer 1:  **  afwisselend 1 recht / 1 averecht uit de steek breien (je hebt 5 steken)
toer 2: 1 steek  van de linker naald naar rechts, 3 re,  1 steek  van de linker naald naar rechts
toer 3: 1 steek  van de linker naald naar rechts, 3 av,  1 steek  van de linker naald naar rechts
toer 4: 1 steek  van de linker naald naar rechts, 3 re,  1 steek  van de linker naald naar rechts
toer 5: 1 steek  van de linker naald naar rechts, 3 av,  1 steek  van de linker naald naar rechts
toer 6: 1 steek  van de linker naald naar rechts, 4 re (je trekt de laatste steek naar boven)
toer 7: 1 av, 2 av samen, 2 av samen
toer 8: 2 re samen, 1 re
toer 9: 2 av samen (1 steek over) **   herhaal **  **  voor het gewenste aantal toefjes

maak 2 x  een rij van 3 toefjes in bruin en caramel, 1 x 2 toefjes en 1 x 1 toefje in caramel.

Afwerken: zet de zijkanten vast aan de onder- en achterkant. Let er wel op dat de slagroom goed aansluit.
Maak een bakje van karton op maat (binnenkant) voor de stevigheid. Het mag ietsje groter zijn zodat het breiwerk goed strak zit.  Vul het op met het vulmateriaal en maak de bovenkant dicht.  Naai de slagroomtoefjes op de taart en decoreer met de “chocoladekralen”.
-------------------------------------

En dan nog een gebreide, te vinden bij José: http://josebianca.blogspot.com/2011/03/gratis-werkbeschrijving-gebreide.html Je kunt lekker variëren met andere kleurtjes en versieringen:




En natuurlijk kun je ze ook haken. Bij "Van de hak op de tak" vind je een leuk patroon van een cupcake met een doosje erin: http://www.hakopdetak.com/2010/12/06/het-recept-voor-de-allerlekkerste-allerleukste-allerzoetste-cupcake/

                Karina Klaske JoseBianca

En dit is ook verschrikkelijk leuk! Gemaakt met oude truitjes: http://www.squidoocupcakeclub.com/2011/04/05/cupcake-knitting-patterns/

knitted cupcakes magnet

5 opmerkingen:

  1. Oh Jeanet, wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Leuk om te maken ook. Dank je wel voor de tips.

    Gezellige dag verder met je jarige zoon!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne dag, dat zal vast wel lukken met deze feestelijke lekkernijen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je gebreide creaties zijn prachtig.
    Het taartje en de cup cakejes.
    En de chocolade punt heel gaaf.
    Ik ga het patroon ook een keer van je gebruiken,vind je dat goed?
    Groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kunt beter deze taartjes maken dan die slagroomsoezen opeten!
    Het was een fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet het er weer gezellig uit.
    Bedankt voor het patroon en de andere lekkernijen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...