Welkom op dit blog!

Hallo breisters en haaksters,

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ik verwijs in mijn blog soms naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik natuurlijk wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag-vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op donderdagmiddag ben ik vrij (de winkel is dan wel open, maar ik ben er zelf niet).

Veel plezier op dit blog!


woensdag 11 januari 2012

Eierkoeken



Weet je wat lekker is? Zelfgebakken eierkoeken! Vorige week liep ik in de plaatstelijke Emté en een verschrikkelijke amoniak-geur kwam me tegemoet. Het leek wel of er een fles ammonia was gebarsten. niets bleek minder waar: er werden eierkoeken gebakken! Echt waar! Weet je gelijk waarom ze zo mooi rijzen....nooit geen eierkoeken meer voor mij, dan zelfgebakken. Geniet mee van een super-lekker recept:
Sta 's morgens een beetje eerder op dan normaal, sluit alle deuren en zet je oven aan op 200 C. Pak je mixer en doe er 4 eieren in, laat 'm 15-20 minuten mixen op de hoogste stand. Hou vooral de deur dicht, anders wordt iedereen wakker. Na dat kwartier doe je er 250 gram basterdsuiker bij en laat het minstens nog 10 minuten mixen!


Ondertussen is de krant er, en blader je 'm door! Dan zeef en voeg je 250 gram zelfrijzend bakmeel toe (niet mixen!) en schept 6 scheppen op de bakplaat. Nu opletten!


De eierkoeken zijn al in 5 - 6 minuten klaar, dus niet te ver weglopen!


Ondertussen wek je de kinderen, ze ruiken het natuurlijk al: Yes! Eierkoeken, ze komen er een stuk makkelijker uit! H'm, wat ruikt dat lekker......


Het lekkerst als ze zó van de bakplaat komen, ze smelten in de mond!


Het is genoeg voor ca. 18-20 eierkoeken, een beetje plat, superlekker en geen ammoniak! Moet je doen, succes verzekerd... ik heb weer voldaan aan die sticky floor, dirty oven en zeker aan de happy kids...

12 opmerkingen:

  1. Wouw, wat een superleuk verhaal en recept Jeanet! Dank je wel, we gaan het zeker proberen! Lieve groet Lupineke P.S. Nooit geweten, van die ammoniak1

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet je je neus eens in een gekocht eierkoek stoppen - dan ruik je het nog :-)
    Ik hoor wel hoe je het vindt....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Succes met de administratie, zet 'em op!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat recept,ga het zeker maken,bedankt,succes met je administratie.groetjes ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wil de eierkoeken zeker proberen! Maar vroeg mij af of je nog iets tussen de koeken smeert zoals bij de gekochte?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. lekker met zelfgemaakte mocca!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ow, dat lijkt me heerlijk en simpel om te maken, ik ga het proberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De geur alleen van de gekochte eierkoeken, doet er mij geen eten brrr!
    maar de uitleg van deze doet mij watertanden.
    bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw.. we gaan ze wéér al maken! Zo lekker en leuk om samen te doen!
    Bedankt voor het delen hoor:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk! Op 24kitchen kun je het in een filmpje gebakken zien worden. En hij legt ook nog uit hoe dat zit met de ammoniak.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...