Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 12 maart 2012

Tulpen

Het was vandaag weer een "bezig" dagje, maar door het vele heen en weer rijden tussen verschillende afspraken (o.a. weer een breilesje op school) kon ik wel lekker van het weer genieten. Wat een heerlijke dag. Ik zag net op TV dat we hier in Zeeland erg geboft hebben met een héle dag stralende zon (dat van die meeste zonuren van het land wisten we al, maar zo'n dag als vandaag onderstreept het nog maar eens!). Genieten!

Terwijl ik nog wat paaseitjes aan het haken ben (die nadere hangen nl. hier), kwam ik nóg meer heerlijk lente ideetjes tegen. Vooral gehaakt, want met haken kun je toch snel hele mooie vormen maken. Kijk nou eens hoe mooi:



Het patroon is gratis te downloaden op Ravelry, in het engels maar beslist niet moeilijk. Eigenlijk lijkt het een beetje op mijn eitjes, maar dan platgelukt in plaats van gevuld. Op het patroon vind je ook foto's zodat het duidelijk is hoe zo'n tulpje tot stand komt!






Nog even dit: Morgen (dinsdag) zijn we gewoon open, maar woensdag zijn alle winkels in ons dorp dicht vanwege biddag. Ook wij zijn dan gesloten. Donderdag weer gewoon open!)

10 opmerkingen:

  1. Het lukt niet om op de 'normale' manier te reageren, daarom maar even onder de naam 'Anoniem'....
    Wat heb je de laatste tijd een leuke dingen gemaakt. Je gehaakte eitjes vind ik geweldig, de link naar de tassenhengselsite ook en nu die tulpen! Hartstikke leuk. Ik ben veel in het buitenland en vind het dan leuk om 'Hollandse' weggevertjes te hebben en zelfgemaakte tulpen komen goed van pas. Dank je wel!
    groetjes Marjan
    http://trekharmonica.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oeps, het is dus toch wél gelukt, gelukkig hoef ik niet anoniem!!! (grrr, ik snap af en toe niks van die computer en het wel/niet kunnen reageren)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk zijn ze he! Hoe toevallig, ik heb ze afgelopen nacht tijdens mijn nachtdienst uitgeprint hihihihihi!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een liefjes zeg, echt Hollands en ze blijven altijd mooi..!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een liefjes! Ook leuke weggevertjes voor bij een verjaardagsgroet of diploma-uitreiking! Ik denk dat ik er ook maar een paar maak. Dank voor de tip :-)
    Groet, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een prachtige tulpen!!!


    groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben dol op tulpen en allang op zoek naar gehaakte tulpen...dus ga ik eens kijken op Ravelry ...

    liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen