Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 maart 2012

Etalage

Vandaag een blogje over een etalage. Niet die van mij (daar staan de viooltjes-in-blik en een flinke paastak met alle eieren in), maar ik maak nu even een soort digitale etalage!

Ik vind het heerlijk als ik een mailtje krijg met het resultaat van het gefreubel, haak- of breiwerk van anderen. Vaak naar aanleiding van een itempje op mijn blog (stiekem een beetje trots...), maar soms juist iets nieuws. Sommigen nemen de moeite om het mee te nemen naar mijn winkeltje.  Dus nu zet ik die verschillende werkstukken even in de etalage....

Deze Jorissen zag ik vanmiddag. Zijn ze niet geweldig leuk?



Het patroon van draakje Joris kun je nog steeds bij mij kopen of bestellen (4,50). Ik vind de Joris met allemaal verschillende punk-puntjes heel erg leuk, de andere is een echte stoere draak, vinden jullie niet? Het lijf van de kleurige Joris is Bravo Color (1,75 - Acryl), en dat geeft een heel leuk effect!




Soms kun je iets met een beetje handigheid en durf zo leuk opknappen, dat het wel een 2e leven aankan. Dat is het geval met deze pop van Judith. Toen ze deze pop kreeg was het eigenlijk maar een vodje. Ze plukte de vieze, kapotte haren eraf, legde de pop in een sopje (en gevuld met schapenwol was het drogen niet helemaal zonder muffe geurtjes...), het handgebreide vestje werd voorzichtig gewassen en, (nu komt-ie) het popje kreeg een hip kapsel van sprietjes garen. Is het geen lieve pop? Een beetje Pippi-Langkous als baby!




Giovanna begon pas met haken, en maakte voor haar dochter dit schattige poesje - zomaar uit het hoofd! Ik vind het erg geslaagd, wat een dropje.






Deze foto van muisjes kreeg ik van José, ze gebruikte het patroon van de Tel- of rekenmuizen, maar maakte ze in één kleur. Supermooi geworden!



En tot slot een geweldig idee van Anneke. Zij vond het patroontje van het Sneeuwpopje van Grietje , ze past het wat aan met oortjes en een pomponnetje als staartje en voila, een paashaasje! Wat een leuk idee...





Nou, als dit geen inspiratie is.......?!



3 opmerkingen:

  1. Jeanet wat laat je mooie dingen zien enig. Altijd genieten hier.

    liefs José

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gezellig om al die maaksels te bewonderen! Geweldig dat die pop een tweede leven krijgt, mooi om te zien hoe ze met liefde weer opgeknapt is! Zou je nog een patroontje voor me apart willen houden van dat konijntje? Dat vind ik de leukste van alle dieren van Annita! Gaat het breien vanavond nog door? Groetjes Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen