Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 30 maart 2012

....en nog een tas!

Het is een beetje tassen-week geworden....
Maar dat is niet erg, want een tas is altijd handig. Deze week liet Karin in de winkel mij deze tas zien, en ik vind 'm prachtig èn heel erg vrolijk! Ze had op mijn blog een keer een tas gezien, doorgelinkt naar de maakster en van het een komt het ander en tadaah:


Deze leuke post-man-bag is gemaakt van kleine lapjes vilt, die omgehaakt zijn.


De tas is helemaal gevoerd met een stevige rode stof en sluit met klittenband (en het witte klittenband zie je niet op het witte haaksel). De klittenbandjes lopen van boven naar beneden zodat de tas altijd sluit, ook als je er veel in hebt zitten! De hengsels zijn van halve lapjes en ook die zijn omgehaakt en gevoerd met stof voor extra stevigheid.


Super mooi geworden!


 
Het patroon is gebaseerd op een tas van Jellina (ja, dezelfde die ook die andere mooie tassen maakte!!) en zij heeft een uitgebreide tutorial gemaakt van deze tas, zodat je zelf aan de slag kunt helemaal naar je eigen smaak. En je zou ook voor lapjes leer kunnen kiezen.....

Hier de versie van Jellina:

Picture

 

4 opmerkingen:

 1. Mooi!
  Wat leuk om hem ook in een andere kleurencombinatie te zien,
  Lekker fris en zo heel anders dan de mijne :-)
  Complimenten voor de maakster, ik vind de hengsel zo ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou..., op Koninginnedag scoor je goed met zo'n tas. Hartstikke leuk!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is ook weer prachtig! Ga rustig door met tassen showen, het zijn allemaal juweeltjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi, die combinatie van haakwerk met vilt! Wat ziet dat er weer heel anders uit met die vrolijke kleuren. Inderdaad handig met zo'n klittenbandsluiting.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...