Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

donderdag 15 maart 2012

Goudvis

Voor het Iraanse Nieuwjaar worden er ook allerlei spulletjes neergezet, die symbolisch zijn voor het nieuwe jaar. Een van die dingen is een kom met een (goud-)vis erin, ik denk als vruchtbaarheidsymbool. Nu vind ik dat altijd een beetje zielig, een eenzaam beestje in een glazen kom, en volgens mij vinden heel wat goudvisjes een wisse dood aan het einde van het Nieuwjaarsfeest. Daar doen we dus maar niet aan mee. Maar nu kwam ik dit tegen:Een gehaakt visje van een plasic zakje!!
Wat een idee....

Je vindt de uitgebreide beschrijving hier (heel eenvoudig, maar hoe bedenk je het!).Misschien hebben we toch visjes dit jaar :-)

4 opmerkingen: