Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 22 maart 2012

Wild breien

Sinds het artikel in de krant over Wildbreien (en mijn winkeltje) was ik het natuurlijk aan mijzelf en anderen verplicht om iets wild-breierigs te doen. Met de dames van het dinsdagmorgen-breiclubje breiden we lapjes en er kwam ook nog wat andere hulp bij. Na 2 weken hadden we een mooie stapel lapjes!



Veel kleuren, veel soorten garens, veel verschillende steekjes. En vandaag was het toch een prima dag om een paaltje te versieren, of 2....






Een soort Graffiti voor breisters. Zonder schade en lekker vrolijk! En voor wie tijd, restjes en energie over heeft: lapjes zijn nog altijd welkom, (ca 25 cm breed, hoe vrolijker hoe leuker!) ik heb nog een hele saaie regenpijp....





6 opmerkingen:

  1. helemaal geweldig!!!!wat zou de wereld er leuker uitzien als er meer van dit soort initiatieven zouden zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, wat ziet het er vrolijk en gezellig uit! Ik hoop maar dat het lang mag blijven zitten! Trouwens, geweldig verhaal van die champignon, ik rolde van mijn stoel van het lachen...!! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GAAF!! Ik geniet nog volop van mijn regenpijp en hij is alweer bijna een jaar versierd, zou je niet zeggen als je hem ziet, hij ziet er nog steeds perfect en mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk resultaat, de wereld kan gelukkig nog steeds mooier gekleurd worden! Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met wildbreien en dat was in Noorwegen: het was erg mistig en grauw en de versierde lantaarnpalen langs de weg fleurden de boel gelukkig een beetje op. Toen vroeg ik me af wat er aan de hand was (ik dacht aan een soort 'dorpsfeest') inmiddels heb ik op internet al een aantal wildbreisites mogen bekijken, wat een mooie initiatieven!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het heel erg leuk. Hoop wel van harte dat het een poosje kan blijven hangen. Bij ons op het dorp, ging er de fik in, zie het blogbericht van http://www.blijmetdraadjes.nl/wildbreien/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind dit toch zo leuk! Je ziet het hier in de buurt ook en het blijft ook gewoon hangen hoor!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen