Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 17 maart 2012

Bal van Afrikaanse bloemen

Weet je nog dat ik het patroontje van de Afrikaanse bloem liet zien? Wat vind je van dit? Allemaal gemaakt van Afrikaanse bloemetjes! Deze bal zag ik hier (link werkt helaas niet altijd goed): http://www.crochetbug.com/how-to-make-an-african-flower-soccer-ball/assembling-the-african-flower-soccer-ball/Als je goed kijkt, dan zie je dat je niet alleen 6-hoekjes (hexagon) nodig hebt, maar ook een aantal 5-hoekjes. Anders zou de bal een plat dekentje worden! Hier (nieuwe link!) vind je een link waar ook de pentagonnen beschreven staan. Je hebt voor een bal 20 Hexagonnen en 12 Pentagonnen nodig.

Het in elkaar zetten lijkt me nog een hele klus....


Vorig jaar liet ik al eens de Bal zien die Anna maakte. Ze haakte de bal van Catania Fine (net iets dunner dan de "gewone" Catania): heb ik ook in de winkel - € 2,20 per bolletje.
Anna stuurde me deze foto nog, waarop goed te zien is hoe ze 'm in elkaar heeft gezet. Zie je dat elk lapje een voering heeft? Zo kan een kind de vulling er niet uit trekken als er mee wordt gespeeld. Dit is echt een uniek cadeau! Prachtig!!!

17 opmerkingen:

 1. De bovenste 3 foto's zijn helaas niet zichtbaar, maar hij is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gemerkt dat de link niet altijd werkt, en de foto's staan er weer op (geloof ik...).

   Verwijderen
 2. Geweldig..., wat een mooie bal. Die effen variant ertussen maakt het zo evenwichtig. En dan alles nog gevoerd, wat een werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk is dit! Jammer dat de links niet werken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It's beautiful. You can also put a balloon and then inflate it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie bal en mooie bloemen. Ik woon veel te ver weg (Flevoland) anders kwam ik het garen bij jou halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die bovenste is superfleurig!
  In de onderste zie je al de liefde erin zitten...wat een werk zeg elk onderdeeltje nog apart voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een schitterende bal, maar helaas werkt de link van de
  pentagonnen niet.

  Liefs Jann

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WWWooooohhhhhh, die ballen zien er super uit.
  Daar wordt je helemaal vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Love the colors of your ball! I made one last year and I know it is a lot of work. Nice job!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeanet Die van jou vind ik prachtig de bonte vrolijke kleurtjes.


  Gefeliciteerd zo mooi !!

  Groet José

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve mensen, de kleurige bal heb ik niet zelf gemaakt, maar "geleend" om te laten zien wat je met de Afrikaanse bloemetjes kan doen! De bijbehorende link werkt echter niet goed, of niet altijd. Ik zou willen dat ik alles kan maken wat op mijn blog staat, ik moet wel 300 jaar worden en nooit meer slapen. Maar daar wordt ik erg kribbig van :-)
  Groeten!
  Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel voor de nieuw link Jeanet van de pentagonnen.


  Liefs Jann

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb de bal ook geprobeerd maar hij wil niet mooi in vorm. Hebt u enig idee waar dit aan ligt? Het is zo jammer van al het werk wat er in zit. Het is nu net een ei, beetje ovaal. Precies zo in elkaar gezet als het voorbeeld. Op de foto's hierboven zijn ze zo mooi perfect rond!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijke blog,ook al is hij wat ouder! Op de laatste foto zie je dat de haxagon en Pentagon gevoerd worden. Maar waarmee?! Ik wil dit ook doen maar is dit een stukje stof? Of vliezeline? Of iets anders??
  Hoop dat iemand mij kan helpen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou vilt nemen, dat kun je in alle vormen knippen en hoef je niet af te werken!
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 15. Het haakpatroon staat ook in het Nederlands op: http://eenmooigebaar.nl/zachte-gehaakte-bal/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...