Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 17 maart 2012

Sint Patrick's Day

Vandaag is het Sint Patrick's Day!
Van Wikipedia

St. Patrick's Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen op deze dag.


St. Patrick's Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd, voornamelijk de VS en Australië. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.
In veel landen is een jaarlijks groeiende groep mensen die St. Patrick's Day vieren; niet alleen Ieren of mensen met Ierse voorvaderen. Er is ook een groep zonder Ierse wortels, die zichzelf 'Irish for the day' verklaren; zo heeft de voormalige burgemeester van New York, Ed Koch, zichzelf eens omgedoopt tot 'Ed 'O Koch' voor Sint Patricius.
Ook is het een traditie dat de Taoiseach (de Ierse premier) en de President van de Verenigde Staten op St. Patrick's Day overleg met elkaar hebben over de voortgang van het vredesproces in Ierland, en breder over de gevolgen van gebeurtenissen in de wereld.
St. Patrick's Day is niet alleen verbonden aan de Ierse cultuur, maar is ook een christelijk feest dat door de Katholieke kerk, de Ierse Kerk en andere Anglicaanse Kerken gevierd wordt. Deze feestdag valt bijna altijd in de vastentijd en kan soms in de zogeheten Goede Week vallen. Valt St. Patrick's Day in zo'n week, dan wordt de feestdag verschoven naar de tweede maandag na Pasen. Op St. Patrick's day draagt iedereen altijd iets groens. Dat is een traditie en wie dat niet doet kan geknepen worden.

Dus zijn we vandaag ook een beetje "Irish for the Day".

Groen is de kleur vandaag, en wat te denken van dit ideetje:
Het patroontje komt uit "100 bloemen om te haken en breien"

Sham2

Sham1
PS: Gisteren ben ik in het zonnetje gezet door Lupineke, ik bloos er nog van! Kijk maar eens even op haar blog.
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Dat zonnetje van gister heb je vast verdiend! Als ik al zie hoe geweldig je met je blog bezig bent, dan is het in je winkeltje vast ook geweldig.
  (is er ergens een link naar je winkel? Heb ik die misschien gemist?)

  Happy St. Patrick's Day en fijn weekend.

  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, wat een leuk stukje Jeanet, met mijn griephoofd (balen) was St. Patricks Day mij vandaag in ieder geval ontschoten...! Leuk om er nu bij jou wat meer over te lezen (voor zover mijn tranende oogjes het toelaten ;)! Enne, graag gedaan hoor, het was gewoon heel gezellig bij jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, lief hè van Lupineke en bij ons is het elke dag St.Patrick's day aangezien onze jongste die nog thuis woont zo heet, soms King Patrick en soms Saint Patrick maar hij is wel lief,hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een betere reclame als die van Lupineke kan je niet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de herinnering! Kon ik meteen St.Patrick's Greetings de wereld in sturen ☺ Groetjes, Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie promotie van jullie winkel op Lupineke haar Blog.
  Wat een boel spullen heb je in je winkel. Je verdiend het om zo in het zonnetje gezet te worden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...