Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 3 maart 2012

Afrikaans bloemetje

Sommige patronen krijgen een naam. Het gehaakte vierkantje noemt iedereen "Granny Square" en deze zeshoek kennen we ook onder de naam Afrikaanse bloem. Als je googelt op African Flower komt dit plaatje o.a. te voorschijn, het zou zo maar kunnen dat deze Gazania als inspiratie diende voor deze gehaakte hexagon.Wat een schitterende bloem!


En dit is dan de gehaakte versie. Er zijn zulke mooie dingen te maken met dit patroontje! Eerst maar eens even het patroon:

Hier vind je een stap-voor-stap beschrijving van dit bloemetje. In het Engels maar met zóóó veel foto's - dit kan niet misgaan!Ben je toch meer van het Nederlands? Dan kun je kijken bij Karin aan de Haak. Veel plezier (en wordt vervolgd....)

5 opmerkingen:

 1. Deze vind ik ook heel leuk. Ga hem vast eens proberen.
  Fijn weekend, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha.. lijkt wel een beetje op de Somalia, hé! Hij staat op mijn blog, hoor! Bedankt voor de tip! Was wel eens leuk om een patroontje uit het Duits te haken.. was nog onbekend..
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een schatje! En zo vrolijk, weer eens wat anders! Voorlopig hou ik het nog even bij de granny's, ik moet er geloof ik nog maar 117...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Zuid Afrikaanse hexagon is inderdaad een pracht om te zien. Kijk maar eens op Flickr, voorbeelden te over en allemaal even mooi! :) Ik ben benieuwd naar het vervolg, maar pas op! Het is verslavend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit patroon was nou juist het geschikste model voor mijn nieuwste werkstukje, een babydekentje voor in een donkere kinderwager. Prachtig, heel de boel fleurt er letterlijk van op! Ben al druk bezig.
  Reuze bedankt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...