Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 28 maart 2012

Afrikaans bloemetje, maar dan anders!

Af en toe laat ik iets zien wat je met het Afrikaanse bloemetje kan maken. Het blijft echter een 6-hoek die soms lastig is te verwerken. Met wat aanpassingen kun je het bloemetje ook maken tot een Granny Square, en dát biedt weer hele andere mogelijkheden!
Hier het Nederlandse patroontje:

Materiaal: katoen  (b.v. Catania van Schachenmayr), kleuren wit + 3 naar keuze
haaknaald nr. 3
materiaal verbruik: ca. 10 gram per Granny Square
grootte: een vierkant van 10 – 11 cm lengte

Toer 1:  begin met een “magic loop“. Haak daarop 7 vasten en sluit de ring met 1 halve vaste (= 8 steken)

Toer 2: 3 lossen + 1 stokje, 1 losse; in elke vaste van de eerste toer 2 stokjes en 1 losse. Sluit de toer met een halve vaste in de 3. losse van het begin.

Toer 3: een nieuwe kleur tussen twee stokjes-paren vastmaken; 3 lossen + 1 stokje + 2 lossen + 2 stokjes + 1 losse op de zelfde plek. In elke tussenruimte tussen twee stokjes-paren:  2 stokjes + 2 lossen + 2  stokjes + 1 losse. Sluit de toer met 1 halve vaste in de 3. losse van het begin.

Toer 4: ter overbrugging naar de tussenruimte tussen de volgende 2 stokjes-paren 1 losse + 1 halve vaste in de tussenruimte. 3 lossen + 6 stokjes in de tussenruimte, 1 losse. In elke tussenruimte tussen 2 stokjes-paren: 7 stokjes en 1 losse. Sluit de toer met 1 halve vaste in de 3. losse van het begin.

Toer 5: begin met een nieuwe kleur in het midden van een bloemblaadje, 1 losse. In elke steek van elk bloemblaadje 1 vaste. In de inkeping tussen twee bloemblaadjes een vaste dieper insteken: in het stokje van toer 2, waarbij je de draad langer trekt. Sluit de toer met 1 halve vaste in de 1. losse van het begin.

Toer 6: in de inkeping tussen twee bloemblaadjes de draad aanzetten, 2 lossen haken.
In de middelste 5 steken van het bloemblaadje 1 half stokje, 3 vasten, 1 half stokje.
 *In de volgende inkeping de hoek haken: 2 dubbele stokjes + 2 lossen + 2 dubbele stokjes. Dan in het volgende bloemblaadje weer 1 half stokje, 3 vasten, 1 half stokje.  In de volgende inkeping 1 half stokje, op het volgende bloemblaadje weer 1 half stokje, 3 vasten, 1 half stokje* Herhaal van * tot *.  Sluit de toer met 1 halve vaste in de 2. losse van het begin.

 Toer 7:  2 lossen haken.  In elke steek 1 half stokje, in de hoeken 2 halve stokjes + 2 lossen + 2 halve stokjes.  Sluit de toer met 1 halve vaste in de 2. losse van het begin.
Het patroontje komt van het Oostenrijkse blog www.nadelspiel.com en er is een Engelstalig filmpje gemaakt. Erg handig als je het naast het geschreven patroontje houdt!
Jellina maakte met dit patroontje een heleboel Grannies.


Picture
Picture

(en het leuke is: hij hangt nu bij mij in de winkel!!!! Jippie, jippie, ik ben er zo blij mee)

6 opmerkingen:

 1. wat een mooie granny heb je ervan gemaakt
  Heb het patroontje opgeslagen dank je wel daarvoor
  Groetjes anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig patroontje en mooie kleurencombinatie...ik had net gelezen van de leuke ruilhandel ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie tas is dit geworden, zal vlug eens kijken op deze te kunnen haken, i love it!!!!!
  MOOOOOOOOOOOOOOIIIIIIIIIIIIII

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...