Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 3 februari 2012

Sneeuw

Het was bitter, bitter koud.....

Zo beginnen de verhalen van W.G. van der Hulst vaak die ik thuis las. Het was altijd erg koud, de hoofdpersonen vaak weesjes of halfweesjes, met zieke broertjes en zusjes, koffiekannetjes zeiden regelmatig: "kloek, kloek". Kennen jullie deze nog?


Of deze:

Maar het liep altijd goed af! Ik had een hele rij in de boekenkast. Peerke en zijn kameraden (erg, erg zielig want Peerke gaat dood), Bruun de Beer, Kareltje, van Bob en Beb en Brammetje, De Boze koster (nou ja!), Het plekje dat niemand wist, oh - wat een nostalgie....

Daar moest ik aan denken nu de temperatuur wel erg on-Zeeuwse vormen gaat aannemen. en ook nog sneeuw! Ja, lekker: winter!!

Actuele grondtemperatuur nu:

Dit zijn toch Siberische toestanden????

Dit linkje had ik al "in de kast"gezet voor volgende winter, maar nu laat ik 'm wel zien - zeker met sneeuw in aantocht! Gevonden bij Grietje Karwietje: http://grietjekarwietje.blogspot.com/2010/11/haakpatroon-sneeuwpopje.html



2 opmerkingen:

  1. Jaa, dat waren pas leuke boekjes! Ik heb ze allemaal verslonden.
    Leuk patroontje heb je er weer bij geplaatst. Wie had kunnen denken dat er nog zo'n staart(je) aan de winter zou komen?
    Geniet er maar van.
    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, wat heerlijk die boekjes! Ik ken ze ook en ze waren leuk! Eentje, ging over een hondje op een schip en als schippersdochter vond ik die helemaal mooi: Tippeltje. Ik kan hem nog dromen, het hondje dat in de ton wegdreef ... maar het kwam goed!
    Veel sneeuw in Zeeland? Hier begon het rond zes uur vanmorgen al, maar er ligt hooguit een centimeter of drie, dus hier viel het mee. Maar mooi is het wel, vooral als zoals vanmiddag het zonnetje begint te schijnen!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen