Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 4 maart 2012

Muisjes

Ook al regent en sombert het nog steeds, nu heb ik toch iets leuks gevonden waar je een glimlach van krijgt! Deze serie kleurige muisjes zijn om vrolijk van te worden!




De vrolijke regenboogkleuren maken deze muisjes onweerstaanbaar. Ze komen van de Engelstalige website Planet Penny, en het patroontje komt uit dit boekje van Nicky Trench:



Het boekje is in Nederland wel verkrijgbaar, maar in het Engels. Ik vind de amigurumi-poppetjes in dit boekje niet allemaal leuk (niet alles hoeft oogjes en een glimlach te krijgen...), maar met wat aanpassingen kun je ook het patroon van de muisjes gebruiken dat ik al eerder liet zien (de Rekenmuizen van Fiona), en iets aanpassen (het lijfje in elk geval korter!) - mail me maar voor het patroon, het is nogal groot om hier te plaatsen!


NB: ik heb het patroon van de Regenboogmuisjes van Planet Penny zelf niet, alleen de rekenmuizen!



10 opmerkingen:

  1. Dat ziet er wel heel lief uit in al die verschillende kleurtjes.

    groetjes Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo vind ik ze prachtig, en al die kleurtjes. Groetjes Gré

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk alle koppetjes en staartjes en de kleuren zijn prachtig.
    Mijn kleindochter schiet al lekker op met het schaapje. Ik vond het leuk om je ontmoet te hebben, groetjes Roos.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk die regenboogkleurtjes daar word ik zo vrolijk van ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk! Het ziet er zo vrolijk uit!
    Groetjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi gemaakt in al die kleurtjes. Een genot om te zien.

    Leuk José

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ze zijn inderdaad zó leuk dat het me blijmaakt. Ik ga het patroon bij je aanvragen. Met wat aanpassingen moet het lukken om déze muisjes de fabriceren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat mooi in al die kleurtjes, net lente.....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Thank you for featuring the mice. I thought you would like to know the Planet Penny version of the Mouse crochet pattern is available from the Planet Penny Etsy shop https://www.etsy.com/uk/shop/PlanetPennyUK
    Also the rainbow yarn, a Mini Mouse crochet pattern and a knitted version of the Mice.

    BeantwoordenVerwijderen