Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 oktober 2013

O, kom er eens kijken.....

.... wat er in mijn winkeltje ligt!

Nee, geen zwarte Pietenberichtje van mij (daar is wel genoeg over geschreven en gesproken maar vast het laatste nog niet over gezegd) maar wél reden genoeg om eens te komen kijken naar deze kleurenpracht!




Ik ben helemaal blij! Meer dan 30 verschillende kleuren bij elkaar, meer dan 100 bollen, waaronder kleurtjes die ik nog nooit binnen heb gekregen. Felle, vrolijke kleuren, maar ook hele verfijnde herfst-tinten.
Zoals ik al aankondigde: deze kleuren/bollen kun je niet reserveren. Graag wil ik de klanten in de winkel een keer de gelegenheid geven om dit prachtige garen te bekijken vóór dat het weer allemaal bij het postkantoor ligt.


Zie je wat moois? Mailen mag! Maar je komt dan op de lijst te staan voor de volgende bestelling (duurt minstens 4 weken). Maar dan héb je ook iets heel bijzonders :-)


Nog even de details: dit garen is 50% katoen/50 % acryl (kriebelt dus absoluut niet) en is 900 meter lang. Op 1 klos zit één lang kleurverloop, dus geen strepen maar een soort dip-and-dye effect in je werkstuk. De werkdraad bestaat uit 4 kleine draadjes die niet met elkaar getwijnd zijn. Elke ca. 100 meter kom je een mini-knoopje in één van de draden tegen, waardoor de kleur langzaam verloopt. De bollen wegen 250 gram (900 meter op 1 bol) en kosten € 22,95. Haken en breien op nld 3-4½ afhankelijk wat je maakt. Voor een ruime kol of omslagdoek heb je 1 bol nodig. De kleuren wisselen per zending en zijn in het echt nog veel mooier dan op de foto.

Het is handig om van te voren goede te bedenken wat je gaat maken. Als je maar een halve bol gebruikt, gebruik je ook maar het halve kleurverloop. Kies dus een patroon dat je eenvoudig kunt aanpassen en waar je kunt stoppen als het garen op is. Alle items die ik over deze Unicat heb schreven vind je hier . 

Een prima patroon voor de Unicat is bijv. de Josephinentuch, klik ook hier.


Liever haken? Een driehoekdoek/halve granny is er prima voor geschikt!


Deze rode kol is van Inez


En deze prachtige South Bay ook!

Wie het eerst komt..... :-)

20 opmerkingen:

  1. WOW, wat een snoepjes, kan niet kiezen.
    Mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is jammer dat ik HELEMAAL aan de andere kant van het land woon... Misschien toch eens een reserveren voor de volgende keer! Het is zo gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat geweldig al die kleuren bij elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beautiful, I have to collect money for it :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het garen is heerlijk om mee te haken en echt superzacht om te dragen. Misschien rijd ik ook wel van Brugge naar Arnemuiden zodat ik die mooie collectie ook eens kan zien!
    Inez

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jammer dat ik zo ver weg woon ,en dan nog met de trein ook dat is erg kostbaar voor me ,maar echt heel mooi de kleuren .
    zou toch graag een 1 of 2 klossen willen.
    gr omieria

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig zeg! Waarom waren ze zaterdag nog niet binnen? Dan had ik zeker een bol meegenomen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, Monique - helaas niet! Gisteren werd de doos bezorgd.
      Groeten, Jeanet

      Verwijderen
  8. Oh wat mooi Jeanet, wordt ik weer erg hebberig van. heb al gekeken bij mijn winterjassen en truien/vesten wat een goede kleur zou zijn :-)). Of ik niets moois heb liggen ... Ik weet nog niet wat het wordt: zaterdag een bliksembezoek en een bol meenemen of alleen snel de caravan weghalen..
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat prachtig! Als dat geen run naar Arnemuiden wordt.... De patronen die je aan geeft zijn eigenlijk allemaal heel mooi.
    Dit garen is dus echt een topper! Veel succes met de verkoop.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige wol, misschien kan ik er toch wel eens bestellen???? Nog eens diep nadenken, met een kleinkind op komst moet ik daar nu wel voor breien :)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. inderdaad ,het is heel mooi
    ik heb er twee gehaakt en heb veel bekijkt ermee
    mijn vriendin vind ze prachtig

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als ik zaterdag nu genoeg verkoop, kom ik volgende week echt langs!
    Met straks tijd en ideeën zat, kan ik er wel weg mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ga met mijn man een weekendje naar Vlissingen, vanuit Antwerpen komen we langs Arnemuiden, is het niet? Nu mijn man nog overtuigen ;) Tot hoe laat is de winkel vrijdag open?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je komt inderdaad langs Arnemuiden, het ligt pal naast de snelweg. We zijn open tot 17.30 uur :-)
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  14. Super, al die kleuren! Wat zul jij ook genieten van al dat moois in je winkel :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen