Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 23 oktober 2013

Doekje

Vandaag pas laat een logje, ik moest eerst even mijn ontplofte mailbox opschonen en mails beantwoorden naar aanleiding van de unicat die binnenkwam. De voorraad is ondertussen bijna gehalveerd (maar er staan nog steeds veel pareltjes tussen!).....

Gisteren vertelde ik over patronen die zo zijn gemaakt dat je eenvoudig kunt stoppen als je garen op is. Deze valt daar zeker ook onder!


Deze sjaal mocht ik fotograferen van Martina, die bij ons op bezoek kwam Op haar blog vind je de link naar het patroon van de sjaal dat eenvoudig Tüchle heet, "doekje".


Deze is gebreid van 1 bol (100 gram) Invicta Color. Je begint bij de punt van onderen, en begint met 3 steken. Daarna in elke naald aan beide kanten een steek meerderen. That 's it! Ik vind het leuke aan dit patroon dat de punt niet zo diep wordt.


Het sjaaltje wordt met 1 bol sokkenwol (420 meter), gebreid op nld 3½ zo'n 150 cm breed.
Als je Unicat garen wilt gebruiken heb je voor hetzelfde formaat dus maar een halve bol nodig. Je verbruikt dan ook maar de helft van het kleurverloop! Maak je de bol op, dan wordt je sjaal lekker breed zodat je de sjaal een paar keer om je heen kunt slaan.


3 opmerkingen:

  1. Das gefällt mir . Das Tuch kann ich auf viele verschiedene Jacken , Blusen oder Shirts tragen . Danke Jeanet für den schönen Dienstagmorgen bei Dir . Freue mich auf ein wiedersehen mit Dir und den netten zeeuwse Frauen . Martina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk patroon, inderdaad fijn dat die punt niet zo diep wordt. Zoiets vind ik wel leuk om te zien op foto's, maar zou ik zelf niet snel dragen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi vraagje je brei dan naar het midden toe of snap ik het niet

    liefs fleur

    BeantwoordenVerwijderen