Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 24 oktober 2013

Scoody

Gisteren zag ik bij Jellina zo'n superleuke Scoody (kol-met-capuchon-eraan), kijk maar mee:

Foto

Jellina gebruikte 2 bollen invicta color, op haar blog kun je precies lezen over het hoe-en-wat. Er is een basispatroon op Ravelry (gemaakt van veel dikker garen), dat lastig lezen in in het Engels, maar handig is dat er maten en lengtes bij staan. Zo kun je je favoriete garen gebruiken. (Even voor de handigheid: Een inch '' is 2,54 centimeter!) Als je de maten uitrekent kun je ook rechte lappen breien i.p.v. haken.

Wil je echt warmte van een scoody, dan is voeren met fleece echt een must, anders waait de wind er zo doorheen.


Dit is de Scoody van het patroon op Ravelry

1 opmerking:

  1. Zo'n Scoody is zeer aangenaam om dragen. Ik zou voor mezelf fleece gebruiken om te voeren want ben een echte koukleum. Weer mooi gedaan. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen