Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 24 oktober 2013

Scoody

Gisteren zag ik bij Jellina zo'n superleuke Scoody (kol-met-capuchon-eraan), kijk maar mee:

Foto

Jellina gebruikte 2 bollen invicta color, op haar blog kun je precies lezen over het hoe-en-wat. Er is een basispatroon op Ravelry (gemaakt van veel dikker garen), dat lastig lezen in in het Engels, maar handig is dat er maten en lengtes bij staan. Zo kun je je favoriete garen gebruiken. (Even voor de handigheid: Een inch '' is 2,54 centimeter!) Als je de maten uitrekent kun je ook rechte lappen breien i.p.v. haken.

Wil je echt warmte van een scoody, dan is voeren met fleece echt een must, anders waait de wind er zo doorheen.


Dit is de Scoody van het patroon op Ravelry

1 opmerking:

  1. Zo'n Scoody is zeer aangenaam om dragen. Ik zou voor mezelf fleece gebruiken om te voeren want ben een echte koukleum. Weer mooi gedaan. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...