Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 19 oktober 2013

Breicafé - en een warm bad!

O jongens, even bijkomen hoor!
Wat een heerlijke dag....

Ik weet helemaal niet waar ik moet beginnen. Al die indrukken in mijn hoofd, ideeën, lieve mensen, prachtige werkstukken. Mijn hoofd moet wel twee keer zo groot zijn om het allemaal te kunnen bevatten (pas ik helemaal geen muts meer). Jullie moeten het met een paar foto's doen. Ik was zo druk in de weer vandaag dat ik maar een paar kiekjes kon maken.

Wieke was héél vroeg opgestaan om met de trein al vroeg in Arnemuiden te arriveren. Ik haalde haar op van het station en hadden nog even tijd om samen te kletsen. In de winkel waren de eerste deelnemers van de workshop al gearriveerd.


In onze werkplaats in ons atelier hadden we Ali´s naaimachines aan de kant gesleept om een rustige plek te maken. Dus zat iedereen tussen de rollen stof en klossen garen te breien, het werkte prima!


Na een rondje koffie met speculaas begon Wieke met haar workshop. Ingespannen begonnen de deelnemers met de ins en outs van driehoekjes en vierkantjes. De wangetjes werden steeds roder...
Aan het einde van de workshop had iedereen het onder de knie en ging naar huis met een patroon voor een colsjaal in Entrelac.
Zo tussendoor hadden we ook nog tijd om elkaars werkstukken te bekijken...


...en van klanten die de winkel kwamen bezoeken.
(Bovendien werd ook ik nog getracteerd op o.a. Antwerpse Handjes)



Na de lunch met broodjes (en de soep van mijn moeder, de pasta-salade van Johanna) bouwden we snel de winkel om, want de eerste deelnemers aan het breicafé druppelden al binnen. Zoals ik al schreef van de week: er konden veel breiende tamme schaapjes in een hok en dat was wel nodig ook want wat was het druk!! Overal hakende en breiende mensen, heerlijk!




Ik nam tussendoor nog wat foto's van de prachtige werkstukken die iedereen mee had genomen, maar veel te weinig. Ik heb zoveel moois gezien! Wieke liet haar nieuwe ontwerpen zien, die heb ik helaas ook niet gefotografeerd maar deze komen straks ook weer op haar blog. Hou haar blog maar in de gaten, er zaten pareltjes tussen!


Ans en Charlotte deden nog een demonstratie strengen Droomzijde winden, hoe maak je een mooie bal zonder knoopjes! De spontane samenwerking verliep zeer soepel! :-)

Zelf heb ik geen steek gebreid, maar daarom niet minder genoten. Het voelde als een familie-reunie. Allemaal mensen die ik heb leren kennen via het bloggen en allemaal bij elkaar, en het was als een warm bad van creativiteit. Een smeltkroes van heel veel verschillende mensen met dezelfde passie: handwerken! Ik hoop dat iedereen het zo ervaren heeft. Op 11 januari doen we het nog eens over. ´s Morgens geeft Wieke weer een workshop (= vol), en ´s middags weer zo´n heerlijk breicafe.

En nu ga ik lekker bijkomen en nagenieten....fijne zondag!

15 opmerkingen:

  1. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mooie muts om te breien voor deze winter en nu heb ik hem gezien. Wat een leuke, die groen/blauwe. Is daar een patroon van ergens?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De muts is gebaseerd op dit logje http://www.blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2013/01/slakkenhuis.html
      er is 1 bol Vinci gebruikt.

      Verwijderen
  2. Jeanet, ik heb genoten vanmiddag, ik ga zo mijn blogje even schrijven met een paar foto's van vanmiddag
    11 januari noteer ik
    gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me reuze gezellig. Ik heb toch maar eens gekeken hoe ver het reizen is naar jullie. Met de auto een kleine 2,5 uur en met de trein een kleine 4 uur. Ik geloof dat we er maar een weekendje van moeten maken. Fijne zondag. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was een heerlijke dag Jeanet! Eerst genoten van de workshop entrelac breien en van Wieke het verschil geleerd tussen "maar wat doen" en mooi reliëf breien. En 's middags de gezelligheid en inspiratie van alle brei- en haaksters! Super!!!
    En dat alles in de gastvrije en gezellige entourage van jouw winkel :-))).
    Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het is al genieten om jouw blogje te lezen en ik denk dat het nog veel leuker was voor degenen die aanwezig waren gisteren! Geniet er vandaag maar lekker van na en verheug je alvast op het volgende evenement :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er inderdaad allemaal heel gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geniet nog maar lekker na, het ziet er allemaal geweldig gezellig uit op de foto's!
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alleen dit lezen doet me zo al meegenieten, al was ik er spijtig genoeg niet bij, toch lijkt het zo. De samenhorigheid onder handwerkers is enorm vind ik altijd als er ergens een samenkomst is, dat zijn altijd hartelijke vriendelijke mensen. En jij kan nog lekker nagenieten. De foto's spreken voor zich en er was weer veel mooi handwerk te bewonderen :)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk nagenieten van een geweldige dag Jeanet. Ik geniet steeds weer van jouw verhalen hier op je blog.

    Groetjes van Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Jeanet,
    Wat heerlijk he zo'n breicafe. Hier in katwijk doen we het elke donderdagavond en het is altijd een feestje en ik kijk er elke week naar uit om te doen. Het is zo gezellig met gelijk gestemde onder elkaar te zijn.
    Meis het is je van harte gegund. Ga zo door, je zal zien wat een lol jullie samen hebben en hoe opbouwend het naar elkaar is.
    Heel veel plezier en hartelijke groetjes, van uit Katwijk aan zee
    Jacqueline Plokker

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Jeanet,
    O wat heb ik genoten. De workshop was super gaaf, we hebben een mooi proeflapje gemaakt waarop je heel makkelijk terug kan kijken hoe het ook weer zit.
    Mooie wol meegenomen om thuis zelf aan de slag te gaan. Tzt zal ik de foto opsturen, maar geef me even tijd. Heerlijk gegeten, met dank aan de kokkinnen, en wat een drukte 's-middags tijdens het breicafe. Heerlijk als je zoiets organiseert, dat het ook zo aanslaat. Bedankt voor de gastvrijheid. Het was een heerlijk dagje uit.
    Groetjes Monique.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Jeanet,
    Tjonge wat ben jij een geweldig mens en wat heb jij een leuke en gezellige winkel. Ik ben verbaasd over je gastvrijheid, niet alleen naar mij toe, maar ook naar alle cursisten en deelnemers van het breicafé. De soep van je moeder was heerlijk - ik heb er van gesmuld - en ook de pastasalade van Johanna was om te smullen - misschien een tip om het recept op je blog te delen, want hij was echt heerlijk...
    En wat heb ik een leuke, lieve mensen ontmoet, prachtige handwerken gezien en veel tips kunnen delen (wat ik het liefste doe). Het was een dag met een gouden randje.
    Ik moest vandaag wel even bijkomen. Tjonge, wat een indrukken geeft zo'n dag en alle ideeën die ik gekregen heb door in jouw prachtige garens te "snuffelen". Ik weet niet of je ziet hoe laat ik dit berichtje schrijf, maar het is inmiddels al half 2 geweest en ik heb de hele avond (tot nu toe) besteed aan het intekenen van een patroon van een prachtshawl (vind ik zelf) om met Rowan Fine Tweed te gaan breien. Morgen leg ik alle kleuren voor me op de tafel en zal er heel wat rondjes omheen gaan lopen om te bepalen hoe de kleurencombinatie gaat worden.
    Wout vroeg gisteravond nog of de huizen in Zeeland al droog zijn. Ook wilde hij weten of jullie nog erg verdrietig zijn. Eerst snapte ik niet wat hij bedoelde, maar zijn juf heeft net met geschiedenis de watersnoodramp behandeld. Dat maakte op hem wel indruk. De volgende keer wil hij wel mee, zei hij, want hij kan heel goed mensen troosten. Schattig he!
    Nogmaals DANK
    Groet, Wieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Wieke dan moet je zeker met Wout eens naar het watersnood museum,
      dat vonden onze kids ook zo indrukwekkend en ze leren er nog een hoop van ook................. Groeten Lianne Loos

      Verwijderen