Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 oktober 2013

Berniolie Designs

Charlotte haakte een tijd geleden deze prachtige sjaal van Filigran en het patroon is van een Nederlandse ontwerpster Bernadette Ambergen en ik mocht een tijdje geleden (en ik vergat 'm te plaatsen) deze variant van Charlotte fotograferen:



Het patroon kun je vinden in deze Etsy-shop. Dit ontwerp heet Izumi en je kunt het patroon via Etsy of Ravelry kopen. De tekst is in het engels, maar er staan haakschema's bij - zodat je snel aan de slag kunt!
Prachtig in het grijs:


Charlotte gebruikte 2 strengen Filigran (12,75/100 gram/600 meter) en haakte met nld. 4




Je kunt voor dit prachtige patroon verschillende garens gebruiken, ook ander lace-garen of de Droomzijde. Ik zou zeker eens verder kijken op Ravelry want er staan nog veel meer mooie ontwerpen in deze shop!


4 opmerkingen:

  1. Oh, wat een schitterende sjaal. Heel apart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie sjaal maar kan het haakschema niet vinden op de aangegeven site's ;-(
    grtjd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt, want je moet het patroon eerst kopen via deze sites. Niet alles is gratis.....

      Verwijderen