Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 14 oktober 2013

Portemonneetjes

De Herfstvakantie is hier begonnen en vandaag gaan we een dagje uit. Gelukkig konden we gebruik maken van een leuke aanbieding van de NS, want als je vanuit het zuidwesten naar een ander deel van het land moet met een groepje, loopt het al snel in de papieren....

... en het vliegt toch al de portemonnee uit in deze weken. Bij de wisseling van de seizoenen blijkt maar weer dat er niet zo heel veel meer past uit de stapel winterbroeken, -jassen en - truien. Wat een groeispurt maken die koters toch! (Ik ben al weer een poosje de kleinste van het gezin!)

Om maar in de centen te blijven, dit is toch wel een héél gaaf beursje!



Super-grappig! Je kunt het patroon voor een klein bedrag (in het Engels) kopen via Ravelry. Haak je liever? Een beursje haken is beslist niet moeilijk! Je haakt eigenlijk een kommetje met net zoveel vasten als er oogjes zijn in het beugeltje met nog ca 8-10 extra. Hier vind je een link naar een filmpje en en beschrijving. Oké in het spaans, maar met Google vertaler erop lukt het prima!

(foto van Pontinhos Meus)

Ik blogde al vaker over verschillende portemoneetjes. Beugeltjes kun je bij ons verkrijgen.

7 opmerkingen:

  1. eind deze maand wordt mijn oudste dochter 16. Om dat te vieren geven we een winterbarbecue voor haar en haar vriendinnen. Omdat ook grote meisjes nog graag een traktatie krijgen, ga ik voor elk een portemonneetje haken. Je patroontjes en tips komen dus precies op het goede moment! Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die zijn wel heel erg grappig hihi.

    Groetjes Imara
    projectknuf.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geniet altijd van de leuke linken, dank je wel! Toen ik de video bekeek stond deze Engelstalige video van een roze portemonnee in de sidebar:
    http://www.youtube.com/watch?v=chUvGQ1TCCA

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De portomoneetjes zijn geweldig en ik hoopr dat jullie een super dag hebben gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat visje is echt superleuk!
    Hebben jullie het gezellig gehad vandaag?

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Magnifiques, ces petits poissons! c'est une récolte de pêche très spéciale,
    et bravo pour toutes ces belles idées

    BeantwoordenVerwijderen