Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 12 oktober 2013

Workshops en brei-café

Koud he?
De herfst heeft echt zijn intrede gedaan en het is tijd voor warme sjaals, kollen en handwerken bij de open haard (ik kan me daar na een lange werkweek zó op verheugen!). Ook in de winkel is het winterseizoen nu echt geopend. Nieuwe garens zijn binnen (en er komt nog meer...), en mijn hoofd zit vol met ideeën om leuke voorbeelden te maken (wie heeft een zak tijd voor mij??)


Aanstaande zaterdag starten we met een Workshop Entrelac breien van Wieke van Keulen. Deze workshop was binnen 3 uur volgeboekt. Gelukkig is er goed nieuws: op zaterdag 11 januari 2014 komt Wieke nog een keer en er zijn dan een paar plaatsjes open! Wie belangstelling heeft kan zich per mail opgeven. Maar Wieke geeft nog meer Workshops in andere winkels, kijk hier.


Zaterdagmiddag (19 okt)  houden we 's middags van half 2 - 4 uur Open Breicafé in onze winkel. Wieke neemt haar nieuwste ontwerpen mee, die je kunt bewonderen en je kunt samen aanschuiven met je haak- of breiwerkje. We zetten lekkere zeeuwse lekkernijen neer en maken er een gezellige middag van. Wil je de Zeeuwse sokken of mutsen eens bewonderen? Kom dan zeker! We hebben alle mutsen, sokken, wanten, baretten met een Zeeuws tintje in de winkel.


Deze middag is er nog meer te doen in ons dorp. Ook Walky Schoenmode en RMU-mode kun je bezoeken. Bij Walky vind je deze middag de nieuwste collectie van Indah Bags, de geweldig mooie leren tassen met voering van Zeeuws Schortenbont.


Verder is het museum en de werf zijn deze middag ook geopend, (nog even, tot eind okotber en dan sluiten ze weer een half jaar!) evenals andere winkeltjes in het dorp. Reden genoeg dus om volgende week eens naar Arnemuiden te komen. En wie volgende week op zaterdag de winkel bezoekt krijgt een leuke verrassing!

Let op: Op zaterdag 9 november staat er een workshop Fair-Isle breien gepland! Vind je de Zeeuwse Sokken mooi maar heb je nog nooit patronen ingebreid met 2 kleuren? Hou dan deze datum vrij, binnenkort kun je inschrijven voor deze workshop waarin je de ins en outs leert van Fair Isle breien op sokkennaaldjes.  Deze week krijg je meer informatie op dit blog!

8 opmerkingen:

 1. Genoeg te doen op handwerkgebied zo te lezen. De herfst is zo gek nog niet ;-)

  Fijn weekend, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en gezellig allemaal weer Jeanet! Die blauwe muts heb ik af (een cadeautje voor mijn broertje ;) maar... Manlief vind hem zo leuk, dat ik snel wol bij je kom kopen om er nog eentje te breien! Tot volgende week, groetjes Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zussen en ik hadden een middag Arnemuiden in de planning voor die zaterdag, maar NS heeft besloten die dag diverse werkzaamheden aan het spoor te doen; dus nog langer onderweg. Het is dan niet te doen voor mij om bij jou te komen. Helaas....... Wens jou en alle bezoekers een hele fijne dag en Wieke een super workshop Entrelac.
  Fijne zondag. Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer, Willemien! Misschien in januari? Hartelijke groet! Jeanet

   Verwijderen
 4. Wauw, het entrelac-breien (schrijf ik het goed ...) wil ik altijd nog eens uitproberen...ziet er erg mooi uit met die verschillende kleurtjes. Ik heb hier een breiboek waar de uitleg in staat, maar "durf" het eigenlijk nog niet echt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gaaf weer. Jammer dat ik zo ver woon, zou direct vaste klant worden en aan elke workshop meedoen. Maar helaas. Toch fijn dat ik hier geregeld kan komen piepen. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, al die workshops! Woonde ik maar wat dichterbij...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woonde ik toch maar dichterbij, dan kwam ik 100% zeker naar de workshop van Wieke! Entrelac breien deed ik nog nooit en ik zou ze heel graag eens ontmoeten want ze zet mijn poppen altijd in de galerij "handmade by" wat ik ten zeerste apprecieer :)
  Op een dag ga ik toch eens een uitstap maken naar je winkeltje denk ik.... als ik hubbie zover krijg.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...