Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 20 oktober 2013

Fritillary Shawl

Vandaag land ik weer een beetje met beide benen op de grond... :-) Het was nog wel na-genieten van gisteren. Zo'n dag als gisteren stimuleert mij in elk geval om nog meer leuke ideeën te zoeken en plaatsen en gelukkig word ik daar erg goed in geholpen.

Ans liet mij deze week nl. deze prachtige omslagdoek zien:



Dit patroon heet de Fritillary-Shawl en je kunt patroon gratis vinden via Ravelry. Het patroon is in het Engels, maar er zit in het patroon een heel duidelijk haakschema zodat je makkelijk verder kan (overigens is het patroon ook uitgebreid beschreven)


Hou je van haken en driehoekssjaals, maar heb je de South Bay (of de Elize sjaal) nu wel gezien, dan is dit zeker een aanrader! 


Ans gebruikte 3 bollen Invicta Colour en maakte de sjaal extra mooi door kraaltjes mee te haken. (Maar zonder kraaltjes is de sjaal ook al prachtig)


Dit lijkt moeilijker dan het is! Je hoeft de kraaltjes niet allemaal van te voren te rijgen, je haakt ze precies op de plaats die je wilt. Wil je een handige methode zien? Klik dan eens hier (via Ravelry). Een regelrechte "Aha-Erlebnis" :-)


De  buitenste rand is geroezeld en verbruikt veel garen. Hou er rekening mee dat je 25 - 30 % van je garen nodig hebt voor de rand!



Je kunt het garen voor deze sjaal bestellen (andere kleuren vind je hier) door te mailen. Er zitten 3 bollen van 100 gram in deze sjaal (à € 8,95). Het verzenden kost maar 3,00
Je krijgt dan een verklarende woordenlijst erbij.



5 opmerkingen:

  1. Inderdaad een aha-momentje. Bedankt voor de tip en de sjaal is ook echt super! Ik ga het patroon onthouden. Heel erg mooi, dankjewel!
    Groetjes, Janne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is prachtig, vooral ook in dit garen. Ik heb hem alvast opgeslagen bij mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Whow whow hij is echt prachtig schitterend zeg supermooi hoor en wat een prachtige kleuren. Ben dr weg van

    Liefs, Ilonka

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige omslagdoek. Invicta color is een super garen dat je (bijna) overal voor gebruiken kunt. Fijn dat zaterdag een succes was. In gedachten was ik bij je.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige omslagdoek.

    Een vraagje.
    ik heb spaghettilint/garen gekregen met een hele dikke haaknaald. zijn eer ook patronen voor spaghettilint? (=tricot lint van ca, 1 cm breed.)

    Groetjes, Joke sk

    BeantwoordenVerwijderen