Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 1 oktober 2013

Gerstekorrel

Deze prachtige sjaal is heel eenvoudig te maken! Gebreid in Gerstekorrel (1 st. recht, 1 st. averecht en op de teruggaande naald verspringen),


Overigens heeft deze sjaal wel een flinke maat: 55 x 200 cm (maar dat is eenvoudig te veranderen naar je wensen). Ik vond deze sjaal bij The Purl Bee, deze werd gebreid van 100 % merino. (Er is ook nog een cashmere variant, maar dat wordt toch een prijzig gevalletje van $ 412). Het garen kun je echter aanpassen naar je wensen en budget - het patroon wordt er niet moeilijker van :-)
Overigens is dit een prima patroon als je weinig ervaring hebt in breien!


Voor dit exemplaar werden 99 steken opgezet met naalden 5 en werden 9 kleuren (à 100 gram) gebreid, en de bollen werden helemaal opgemaakt. (dit garen had 150 meter /100 gram).


Als je dunner garen gebruikt zul je wat meer steken op moeten zetten voor dezelfde breedte. Neem iets grotere naalden dan op je etiketje staat aangegeven, dan valt de sjaal lekker soepel. Nu nog kleurtjes kiezen?


(Foto's: The Purl Bee)

5 opmerkingen:

 1. Die kleuren zijn echt prachtig! En de gerstekorrel erg mooi, maar het breit nooit zo lekker vind ik. Steeds die draad van voor naar achter en weer terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gerstekorrel vind ik juist wel lekker breien en het resultaat is gewoon mooi. Weet alleen nooit zo goed mooi te wisselen van kleur als je strepen breit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De gerstekorrel is mijn favoriete breisteek (en dat zegt wat, want ik houd niet echt van breien). Volgens mij is de gerstekorrel het mooist als je hem op een lekker dik garen en dikke pennen breit, vanaf naald 8 zeg maar. Dan wordt het zo'n zalig wintergeval!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve allen,

  Ik zoek advies! Ik heb in mijn hoofd het idee om een gerstekorrel plaid te breien van 150x200 cm. Ik heb acrylwol gekocht van de lidl waar ik een naald van 8 nodig heb. Nu had ik bedacht om ergens nog een rondbreinaald te kopen van 150 cm. Is dit wel allemaal haalbaar en hebben jullie nog tips? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen