Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

donderdag 10 oktober 2013

Gehaakte sjaal

Gisteren mocht ik in onze winkel een sjaal fotograferen, gemaakt naar een patroon dat ik ooit eens heb geplaatst. Da's heel fijn, want het is voor mij ondoenlijk om van alle kwaliteiten en alle kleuren een voorbeeld te laten zien. bij Deze:


Het is erg moeilijk om binnen de goede kleur te laten zien: helaas klopt deze dan ook niet! Deze is te "blauwig", de goede/werkelijke kleur zie je bij de bollen hieronder!


Dit is absoluut geen moeilijk patroon, toepasbaar op alle soorten garens die je maar wilt gebruiken.
Ik blogde er vorig jaar hier en hier over maar dan met een heel andere kleur!

Ik gebruikte 3 bollen Noorse Wol Colour (à € 5,95/100 gram)
en dit zijn de kleuren die er van zijn:
Voor deze sjaal haakte ik nog 1 rapport extra erbij (8 extra lossen opzetten). Met drie bollen en haaknaald 5 wordt de sjaal wel 2 meter lang.
7 opmerkingen:

 1. wat een mooie sjaal, het lijkt wat op broomstick haken, maar dan fijner vind ik. Heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sjaal, gaat op het to do lijstje!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeer prachtige sjaal, love it
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Zie deze ondertussen al vaker voorbij komen, wordt vast ook een trend. En tja kleuren zijn inderdaad moeilijk over te brengen op foto. Toch goed gelukt!

  Groetjes Imara
  www.projectknuf.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een mooie sjaal die ik graag zou dragen. En dan die leuke kleurtjes, gewoonweg om blij van te worden. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen