Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 26 oktober 2013

Schaapje

Nou, vooruit dan - nog 1 blogje vandaag :-)
Ik moet toch ergens al die mooie ideeën kwijt die ik tegenkom....?

Soms kom ik iets tegen en denk ik: hier schrijf ik niet over, deze bewaar ik tot ik het zelf een keer heb gemaakt. Die ideeën stapelen zich op, worden verdrongen door nóg leukere ideeën of worden achterhaald door de seizoenen. In mijn Ravelry-favorietenlijst staan wel honderden van dit soort plannen. Dit schaapje staat al zó lang op die lijst:


Is het geen snoepje? Het Engelse patroontje vind je op Ravelry (gratis). Het schaapje doet me denken aan de lievelingsknuffel van dochterlief, die tot op de draad versleten is (maar nog steeds wordt bewaard!).
En misschien wel weer ten overvloede, er is geen Nederlands patroontje van (anders had ik het echt wel gelinkt). De ontwerpser (Barbara Prime )van dit lieve schaapje heeft overigens nog veel meer leuke knuffels ontworpen, je kunt ze terugvinden op Ravelry (niet gratis).


18 opmerkingen:

  1. Leuk! Het schaapje heb ik al eens gebreid ( toen ik net kon breien) en later ook een bever- met vest. Het zijn fijne patronen, mooi gevormd en met goede uitleg. Ik vind Engels geen punt en breipatronen zijn heel goed te lezen in het Engels!

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk is dit schaapje!
    ik heb hem opgeslagen

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou U mij het patroontje willen sturen in het Nederlands graag ik kan geen Engels lezen en verstaan.Alvast bedankt. Ik kan U ook een ander patroontje terug geven van een clown
      Anita Groenewold
      surfoma@gmail.com

      Verwijderen
    2. Helaas, ik heb geen Nederlandse vertaling (zie tekst van dit blog)

      Verwijderen
  3. Wat een schattig schaapje, het jasje staat haar zo leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar zwicht ik voor. En ik heb nog van dat langharige garen, samen met gladde kop en voetjes wordt dat vast onweerstaanbaar. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schatjes vooral dat schaapje met dat jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En die eekhoorn dan.. zo iets zoek ik voor in mijn klasje!! Maar, of het me gaat lukken dat voor morgen af te hebben.. hi hi, dat betwijfel ik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O, dat zijn echt prachtige knuffels! Kunstwerkjes!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke knuffels zijn het! het schaapje vind ik favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ach wat lief! Z'n jasje kan hij wel gebruiken vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is zo'n lief schaapje. Het staat ook al een tijdje op mijn lijstje van ooit nog eens te maken.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ZOOOO LIIIIEEEFFFF!! Misschien kan ik dit binnenkort eens breien voor mijn kleinkind in spé? In april wordt ik oma! Dus ik kan nog lekker veel leuke dingen maken :)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat is idd een lief schaapje zeg!!!

    Een hoog knuffel gehalte! :) :)

    Fijne zondag verder!

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat schattig..., nieuw project pour moi dus... :-))
    Bedankt en een fijne dag!
    groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou, het kostte me twee dagen. Hij is klaar (en in het rond gebreid met magic loop, hoef ik hem niet dicht te naaien). Ik zal er morgen over bloggen, daarna kan hij als cadeautje worden verstuurd.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is dit lief zeg!! En zo zacht...
    Die wil ik ook roept een stemmetje in mijn hoofd.
    Maar of ik het kan......
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat geweldig! Deze ga ik breien voor mijn dochters! Allebei een ander kleurtje. Weet iemand of je echt maar 40 gram pluiswol/garen en 15 gram gewone wol/garen nodig hebt? Het lijkt mij zo weinig.. Ik ben nog niet heel handig in het inschatten van dit soort dingen... Ik wil graag de rico baby teddy gebruiken (50 gram, 145 m, nld 3.5). Dan zou ik dus aan 1 bol genoeg hebben? Ik hoop dat jullie mij zouden kunnen helpen, ik heb zo'n zin om aan de slag te gaan.

    Gr Carmen

    BeantwoordenVerwijderen