Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 30 oktober 2013

Bezemsteel haken

Deze sjaal mocht ik deze week fotograferen van een klant, gemaakt met de techniek van het bezemsteel haken/ stokhaken/ broomstick lace:


Ik blogde al eens eerder over deze oude techniek, zie hier. Je vindt dan ook de links naar filmpjes waar je de techniek goed kunt bekijken. Het is beslist niet moeilijk! Bovendien kun de na het maken van de lussen gerucht de dikke "bezemsteel" gelijk uit de lussen trekken. De wol glijdt niet zo snel weg en het haakt makkelijker.


Als je goed kijkt zie je dat de lussen een dubbele/extra slag hebben, ik vind het erg mooi. Bij deze techniek komen de kleuren van langzaam verlopend garen erg mooi uit.


Voor een kolletje (dubbel omgeslagen) heb je maar 100 gram sokkenwol nodig.
Wil je niet gelijk een hele sjaal maar toch de techniek eens proberen? Dan maak je een armbandje!9 opmerkingen:

 1. Heel mooi en volgens mij lekker snel klaar, daar houd ik wel van.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft een mooie techniek!
  Wat een feest om al die mooie werkstukken te zien langskomen in je winkel :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk!
  Ik wil dat ook nog een doen!
  Hup, op mijn To-Do lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die armband heb ik al eens voor iemand gemaakt, zo leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi...ga ik zeker uit proberen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, zijn er ook patronen met deze steek voor een trui of vest?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...