Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 31 oktober 2013

Sonnensegel

Dit is zo'n patroon dat al zoooo lang in mijn hoofd zit om te maken. Het kwam er maar niet van. Geen tijd, en ook niet het juiste garen in de winkel om het te maken. Maar....
.... toen kwam die mooie Droomzijde en Charlotte bood aan om deze sjaal voor de winkel te breien. Hier komt-ie, Tadaaaaaahhhh:


Ik ben helemaal weg van die kleuren.
(naar mate ik grijzer wordt, waardeer ik kleur steeds meer...!!)


Het patroon vond ik op Ravelry, waar je de gratis beschrijving kunt vinden in Engels of Duits. Het patroon heet Sonnensegel, wat zoiets betekent als luifel, zonnenscherm.
We pasten het patroon wel iets aan...


We gebruikten 1 streng Droomzijde en 1 bol Invicta Colour. Een paar breinaalden 3½ (of rondbreinaalden als je dat fijner vindt).
7 steken opzetten
8 naalden tricotsteek met Droomzijde
4 naalden averechtse tricotsteek met Invicta Colour

Deze 12 naalden herhaal je telkens, in de 8 naalden tricotsteek (zijde) meerder je aan elke zijde 2 x 2 steken. (4 steken in totaal op de 8 naalden, bijvoorbeeld in de 2e en voorlaaste steek)

Zo ga je door tot je de sjaal lang genoeg vindt, of een van de garens op is. Als je nog zo'n grote pompoen wilt maken heb je daar best nog wat garen voor nodig. Maar een kwastje of een mooie kraal kan natuurlijk ook.


Miriam wou wel even poseren...



Ik heb pakketjes gemaakt voor de liefhebbers met andere kleuren combi's (o, ik zou ze allemaal wel willen maken!). In een pakketje zit 1 streng Droomzijde (€ 28,95) en 1 bol Invicta Colour (€ 8,95), genoeg voor zo'n grote sjaal. Verzenden kost slechts € 3,00. Als je wilt bestellen kun je even mailen.


We gebruikten de 3e combinatie, ik doe hier wat suggesties - maar anders mixen mag natuurlijk ook.
Je kunt deze prachtige sjaal ook maken met mohair i.p.v. zijde. Dat hebben we ook, maar voor deze combi's moet je misschien even langskomen....


Wil je eens kijken wat anderen gemaakt hebben van dit patroon? Kijk eens hier op Ravelry.

24 opmerkingen:

  1. Hij is dus af en prachtig geworden!!! Ik heb hem 19 oktober gezien van Charlotte en toen ook het garen gekocht. Dezelfde kleuren! Als mijn 2 WIP's af zijn ga ik ermee aan de gang.
    Tip: als je graag een pompom wilt kun je die eerst maken en daarna je garen opbreien ;-).
    Complimenten voor Charlotte en groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super mooie shawl. De kleurcombi's zijn prachtig. Je hebt er in ieder geval weer een schitterend model bij en nu maar hopen dat er meer mensen zijn die dit mooi vinden en ook zo'n unieke shawl willen maken. Succes toegewenst.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig is dat. Ik heb het patroontje al een tijdje geleden opgeslagen maar deze combinatie is echt ontzettend mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. erg mooie kleurenmix! Ik maakte de shawl vorig jaar al in blauwe tinten en noemde 'm gekscherend mijn Pipo shawl :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij staat inmiddels in mijn library op ravelry, heb zelf nog een mooie streng ijsblauw lacegaren liggen waarvoor ik nog geen bestemming had, en een bol invicta moet hier volgens mij bij de handwerkwinkel te koop zijn, dus ik ga er een mooie combi bij uitzoeken, vind het een prachtige sjaal. Maar ojee, moet eerst een paar wips afmaken voordat ik hieraan mag beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg mooi! Die kleurcombinaties die je laat zien zijn ook prachtig!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, zo mooi. Maar ik ben nu arme moeder van een student, dus ik 'mag' even niets aanschaffen van mezelf. De droomzijde vind ik trouwens toch fantastisch mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk om hem in hem helemaal af te zien! Hij is prachtig geworden :) Ik kan me ook goed voorstellen dat hij schitterend is in herfsttinten... Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is wél mooi gebreid en mooie kleuren, maar ik zou een ander patroon kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als jij een tijdje een blogpauze zou houden zou dat heel goed zijn voor mijn to-do-lijst. De lijst zou dan eindelijk eens kleiner i.p.v. alsmaar langer worden. ;-)
    Dit is weer een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh, die wil ik ook maken! Prachtig materiaal, leuk model - ik zit meteen te popelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als je na een oneven aantal ( 7 naalden tricot) van kleur moet wisselen zit je nieuwe draad toch aan de verkeerde kant. En na 3 naalden averecht inkleur B het zelfde verhaal? Of doe ik iets fout?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zijde is in tricot steek, de streepjes van invicta in averechte tricotsteek. Dat betekent dat aan de goede kant de zijde glad is, en de invicta in bobbeltjes. Als je alles in tricotsteek zou doen gaat je sjaal enorm krullen.

      Verwijderen
  13. Ik loop tegen het zelfde probleem aan als Annemieke.Zou je niet gewoon even naalden kunnen breien en desnoods de invicta alleen in ribbels ? Ik vind het anders wel heel veel draadjes afhechten !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie hebben gelijk, ik hed het patroontje overgenomen van de krabbeltjes van de breister. Maar ik heb het even nageteld en het is inderdaad 8 en 4 naalden! Ik ga het snel verbeteren!

      Verwijderen
    2. Ik dacht al dat het aan mij lag... Maar dacht gewoon: ik doe 8 om 4... niemand die het ziet!

      Verwijderen
  14. ik ben deze inmiddels ook aan het breien, met invicta color en gewoon sokken garen en hij ziet er best geinig uit.
    waarom is breien zo verslavend en heb ik in een dag maar 24 uur

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mijn pakketje groen is gisteren binnengekomen en op ge kluwd gisteravond vandaag ga ik beginnen!
    Heerlijk dat je zo snel opstuurdt Jeanet, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jeanette, dank je wel voor de snelle levering! Heeft iemand een tip, hoe ik een mooie kantsteek kan maken met dit dunne garen? Zit enorm te sukkelen nu........

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo, ik vind zo'n leuke patronen hier en zou je willen vragen of ik er enkele, uiteraard met alle links en verwijzingen naar jou toe, op mijn haaksite mag plaatsen? Je zou hier een boel haaksters en breisters blij mee maken en uiteraard is het reclame voor je eigen Blog....
    Groetjes mij, Corry

    BeantwoordenVerwijderen