Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 29 oktober 2013

Granny Ripple

Sommige Engelse begrippen zijn in het haak-wereldje al zo ingeburgerd, dat ik er soms zo gauw geen Nederlandse vertaling voor weet. Bij een "Granny Square" knikken de meesten begrijpend, maar bij "Oma's vierkantje" worden de werkbrauwen gefronst...

Zo ook bij deze Granny Ripple - een prachtige streepjes deken in boogjes:Ik vond het idee op Ravelry. Er staat een link bij naar een Engels patroon, maar voor de mensne die een schema kunnen lezen is deze afbeelding handiger:

Crochet Granny Ripple - Chart- I really want to learn how to knit...


Het lijkt op een gewone granny square, maar in de "holtes" worden samengestelde stokjes gehaakt (dit om ruimte te creëren). 

En de kleuren? Die kies je zelf! Kom je een kijkje nemen bij ons voor heel veel verschillende kleurtjes acryl of sokkenwol??

11 opmerkingen: