Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 maart 2013

Multi-kleurtjes

Vorige week kwam er nieuw garen binnen waar ik voor viel vanwege de kleur. Eigenlijk heel geschikt voor kolletjes enzo, maar met de lente in aantocht (hoewel een kol echt geen overbodige luxe is hoor!) wou ik er toch iets anders van maken. En met een avondje haken heb je zó resultaat!



Ik wou graag weten wat je uit zo'n bol haalt, en dit is het resultaat:


Het plan veranderde met het haken mee, ik nam deze brede vaas als uitgangspunt en zorgde dat die erin paste. Nu volgepropt met bolletjes en projecten waar ik mee bezig ben, maar eigenlijk wou ik de vaas vullen met roze tulpen of bloemetjes in roze tinten. Op sommige blogs kom ik van die prachtig gestylde foto's tegen, maar mijn rommelige huiskamer voldoet niet helemaal aan de eisen van de woonbladen! En 'k had weer eens geen tijd, dus die mooie tulpen moet je er maar bij denken.....


Ik begon met de basis (ik haakte op nld. 8): begin met een magische ring en 6 vasten.
Volgende toer: meerder elke vaste (12 st.)
3e toer: * 1 vaste, 2 vasten in de volgende vaste* herhalen (18)
4e toer * 2 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* herhalen (24)
5e toer * 3 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* herhalen (30)
6e toer * 4 vasten, 2 vasten in de volgende vaste* herhalen (36)

etc. tot je bodem groot genoeg is. Dan stoppen met meerderen en gewoon vasten doorhaken.


Na een aantal toeren van alleen vasten ben ik overgegaan op 1 vaste - 1 losse - 1 vaste etc. Het haakwerk wordt dan iets opener, het kleurverloop komt nog mooier uit en je verbruikt minder garen zodat je wat langer door kunt gaan.


Je kunt er voor kiezen om de rand om te slaan. Gebruik het mandje voor bolletjes wol of fruit maar een schaal met viooltjes kan natuurlijk ook prima.



Johanna kwam met het idee om een borduurring te gebruiken in de rand: wordt-ie mooi rond van !




En toen sloeg de meligheid toe! Wees eerlijk, het kan natuurlijk ook prima als baret of beanie! Gelukkig heb ik een heerlijke dochter die best wel wil meewerken met haar gekke moeder...
 OK, hij is ietsjes te groot, maar dat mag de pret niet drukken toch? 



En eigenlijk zou hier een kolletje helemaal niet misstaan...........

De bollen zijn groot - 200 gram/120 meter en 100 % acryl. Ze kosten 8,95. Bij Scheepjeswol kun je zien welke kleuren er allemaal zijn. Ik ga dinsdag eens proberen of ik deze ook vacuüm kan verzenden...


10 opmerkingen:

  1. hihi helemaal mooi! :)
    Ben gelijk eens gaan kijken bij scheepjeswol want ik heb deze winter zo een hele berg van die grote bollen acryl gekocht, maar die kleurtjes zijn wel helemaal top!
    Emilia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oww verlopende kleuren.. helemaal waar ik gek op ben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha, hartstikke leuk zeg!
    Leuke vrolijke kleurtjes.

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Miriam had er ook goed plezier in zo te zien :). Dit lijkt weer fijn garen om mee te werken. Hele mooie kleurtjes.
    Binnenkort kom ik weer bij je shoppen. Ik heb al een verlanglijstje gemaakt ;-).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, wat heb ik heerlijk zitten lachen ... Jullie werden aldoor lolliger en meliger!
    Maar ik vind het een hele leuke mand geworden zo met het randje omgeslagen..
    Nu lekker weekend gaan houden hoor!

    groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. :) Heerlijk om zo even lekker gek te doen. Miriam heeft er duidelijk ook plezier in. Het is trouwens prachtige wol en het verloopt ook heel mooi. Dit is wel een wolletje om te onthouden.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hihi..leuk!!! Hij staat je dochter heel goed hoor. Een ontzettend leuk mandje vind ik het vooral..zo leuk met die gezellige bolletjes erin. En wat betreft de woonbladen...ik zie 1000 keer liever jouw foto hoor..zoals die eerste foto..knusheid ten top toch! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke wol Jeanet, als hij vacuum kan zou geweldig zijn! Dan plaats ik misschien wel een bestelling :)
    Je hebt weer toffe ideetjes ermee gemaakt en getoond!
    Groetjes, rita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. toffe kleuren ! Lijkt me echt zomers idee om op zondagmorgen met broodjes gevuld, op de tuintafel te zetten voor het ontbijt ! Welke wol is dit ?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk log Jeanet geweldig zo'n plezier met je dochter te hebben. Ik heb gekeken naar de kleurtjes, maar je hebt de leukste in gekocht waar ik van hou.

    Liefs José

    BeantwoordenVerwijderen