Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 13 maart 2013

Sjaal van sokkenwol

Nu ik van dat hele mooie sokkenwol in de kasten heb, ging ik op zoek naar een patroon voor een eenvoudige sjaal waar ook het sokkengaren goed voor te gebruiken is en mooi in uitkomt.


Je kunt het patroon vinden bij Wolhalla (Nederlands), maar er zijn veel varianten en beschrijvingen van dit patroon. Gebreid op naalden 3½ en 2 x 100 gram sokkenwol, bijvoorbeeld een effen en een gemeleerde. Je kunt echter je garen en de naalden aanpassen, je breit nl. vanuit het midden boven en je kunt stoppen wanneer je wilt.

Iets dergelijks vind je ook bij Ravelry, maar dit plaatje geeft het breien nou niet direct een hip image, haha!


Kies dus maar lekker voor hippe kleurtjes, het ontwerp is tijdloos! Bijv. lekker fel:


klassiek:


Met dun garen en een extra gaatje tussendoor:

ILHouse-MohairTiger1

2 opmerkingen:

  1. Oh lekker warm z'n mooie sjaal en ze zijn nog mooi ook.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...