Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 maart 2013

Sjaal van sokkenwol

Nu ik van dat hele mooie sokkenwol in de kasten heb, ging ik op zoek naar een patroon voor een eenvoudige sjaal waar ook het sokkengaren goed voor te gebruiken is en mooi in uitkomt.


Je kunt het patroon vinden bij Wolhalla (Nederlands), maar er zijn veel varianten en beschrijvingen van dit patroon. Gebreid op naalden 3½ en 2 x 100 gram sokkenwol, bijvoorbeeld een effen en een gemeleerde. Je kunt echter je garen en de naalden aanpassen, je breit nl. vanuit het midden boven en je kunt stoppen wanneer je wilt.

Iets dergelijks vind je ook bij Ravelry, maar dit plaatje geeft het breien nou niet direct een hip image, haha!


Kies dus maar lekker voor hippe kleurtjes, het ontwerp is tijdloos! Bijv. lekker fel:


klassiek:


Met dun garen en een extra gaatje tussendoor:

ILHouse-MohairTiger1

2 opmerkingen: