Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 maart 2013

Arnemuidse Visserstrui

Vandaag wat later aan bloggen dan dat jullie van mij gewend zijn, maar dat heeft een reden!

Gisteren werd ik gebeld door Omroep Zeeland die een item wilden maken voor radio en TV over de Arnemuidse visserstrui. Of ik daaraan mee wilden werken? Natuurlijk!
Dus waren we vanmorgen in de weer voor de lokale radio en TV.Visserstrui uit Arnemuiden

Vissers van Arnemuiden

Voor de gelegenheid trok ik de roze versie aan, en na een halve morgen opnemen, en blijkbaar veel knip en plakwerk bleef er een itempje van een minuutje over! Hier vind je het terug:


Voor wie nog niet zo lang dit blog volgt nog een kleine uitleg. Ik ben lid van een denktank (van vrouwen uit Arnemuiden) die allerlei plannen ontwikkelt om de leefbaarheid in het dorp te vergroten, de verbondenheid met de visserij tot uitdrukking te brengen en ook nieuwe Arnemuidse producten te bedenken. Die trui is er eentje van...

Over de herkomst van de truien wordt op dit moment veel onderzoek gedaan, oude onbekende patronen worden herondekt en beschreven. Kijk daarvoor zeker eens op het gezamenlijke blog van Anna en Lupineke Zeeuwse Visserstruien. Het patroon zoals je op de foto's hierboven ziet komt veel voor op truien van vissers uit Arnemuiden. Wij breiden met een groep vrouwen uit het dorp een aantal truien in traditionele en nieuwe hippe kleuren.


In mei 2012 maakten we met deze truien en "locals" als modellen een schitterende foto-reportage. 
Daarover lees je hierhier en hier (of klik helemaal onderaan deze pagina op label "Visserstrui" en je vindt alles terug!). In onze winkel kun je breipakketten kopen voor je eigen unieke trui vanaf maat 62 - XXL, maar we zijn ook aan de slag gegaan met een kant-en-klare trui. Deze ligt nu in de winkel en daar gaat het item over in de uitzending.


Binnenkort openen we een webwinkel www.tikkeltjezeeuws.nl waar we naast allerlei zeeuwse cadeautjes ook de kant en klare truien, breipakketten èn de patronen van andere zeeuwse truien gaan verkopen! Tot die tijd kun je natuurlijk altijd bij ons langskomen!

15 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk zeg, en je straalt met je mooie trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke reportage over de Arnemuidse visserstrui. Knap hoe je daar voor de camera zomaar weer je verhaal goed staat te vertellen.
  Fijn weekend, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!! De zeeuwse visserstruien verdienen die aandacht en jullie ook! En wat die webwinkel betreft: goed idee, daar is vast belangstelling voor.
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk die aandacht voor de Arnemuidse truien.
  Veel succes toegewenst!

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cool! Je wordt steeds bekender! Eeerst al in de krant, dan in filmpjes en nu al op tv... had ik toch je handtekening vast moeten vragen ;-)
  Je hebt een goed optreden gegeven, heel relaxed sta je daar en een vloeiende tekst, je bent een natuurtalent! Hopelijk ga je nu nog meer truien, materialen en patronen verkopen. Succes met de nieuwe website!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij betreft had het veel langer mogen duren. Hardstikke leuk fimpje en goede uitleg.
  Fijn weekend en geniet van het bn'ers schap

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk zeg zo op tv!! En wat heb je een heerlijke winkel! Veel succes met de nieuwe webwinkel.
  Groeten Marieke Boon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk filmpje zeg!

  En erg leuk om je winkel zo in 3D te zien!

  Groetjes Hitsje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat er een webwinkel komt. Daar kom ik zeker kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh, stoere mannen in zo'n trui!! Miss toch maar weer eens de breipennen ter hand nemen :-) En gefeliciteerd met je webwinkel, wat spannend!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig en heel mooie truien.
  Nu is er volgens mij ook iemand een boek over oude visserstruien en hun motieven aan het schrijven. Maar weet niet meer wie wat en hoe ??
  Is er iemand die dat wel weet ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt. In september komt er een nieuw boek uit bij uitgeverij Forte met patronen van visserstruien door heel Nederland.
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 12. Wat lollig om nu ook je stem eens te horen en de winkel 'live' te zien. En een geweldige nieuwe stap met een webwinkel.
  Veel succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lollig om nu ook je stem eens te horen en de winkel 'live' te zien. En een geweldige nieuwe stap met een webwinkel.
  Veel succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen