Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 maart 2013

Dekentje

Brrrrrr! Buiten dwarrelen alweer sneeuwvlokjes rond. Buiten vechten een tiental meeuwen om een paar stukjes brood:  Het is grauw en ijzig! Hoe opgewonden we kunnen zijn als de eerste sneeuw valt (ik wel!), maar o - wat verlang ik nu toch naar Lente!

Deze staat al heel lang bij mijn favorieten! Lekker om onder te liggen op de bank, boekje erbij, kopje geurende thee, open haard aan...... (je mag blijven dromen toch?)



De foto's zijn van Appleblossomdreams en kijk zeker ook eens hier voor het eindresultaat! Het patroon komt van Churchmouse (rare naam?). Je kunt het ook kopen op Ravelry. Dit vind ik echt een heel mooi patroon. De regenboogkleuren spreken mij wel aan, maar een klassieke zwart-wit is ook prachtig!


of lekker bont?



Het voordeel van dit soort patronen is dat je het natuurlijk heel eenvoudig kunt aanpassen aan je wensen qua kleur, garen, naalddikte, formaat en ga maar door. Wel eerst "even" haken voor je eronder mag liggen....

11 opmerkingen:

  1. Leuk ook om resten in op te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg mooi! Ik ga eens op zoek naar het patroon.
    Met groet De Juffrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die zijn echt prachtig!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk idee.... eens maken voor dekentje poppenbedje van mijn kleindochtertje...

    suc6 verder

    creatieve groet, MPaule

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Great post: a wonderful collection of the Vintage Ripple. Thank you so much for mentioning my blog and the link. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind die met de regenboog kleuren toch wel heel mooi zeg!
    Ga dit patroon ook maar eens opzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, deze is erg mooi! In het zwart-wit heeft het ook wel wat, heel klassiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit vind ik een prachtig dekentje... wat komt het steekje mooi uit met al die kleurtjes...
    En ja hoor Jeanet, we moeten altijd nog iets over houden om van te dromen. Stel je voor dat we geen dromen meer zouden overhouden...

    groetjes, fijne dag!
    Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. En dit is dan het eerste patroontje dat ik gaan kopen ben, ik vind het veel te mooi. Maar ik heb er wel bloed en tranen op gezweet vannacht om het te begrijpen ;) en toen ineens met de foto erbij te nemen heel erg vergroot zag ik het licht!!!! (en het daglicht ook bijna hmhm ;) ) Een heel mooi ontwerp, ik ben ermee begonnen met wol die ik liggen had, maar ik vind die bonte de mooiste, daar heb ik de wol nog niet voor, eerst afmaken wat hier allemaal ligt. Mijn dochter daarentegen vind de rainbow versie de mooiste, nog werk in het verschiet.

    BeantwoordenVerwijderen