Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 1 maart 2013

Granny-omslagdoek

Miriam mag deze omslagdoek laten zien die mijn zus haakte. Ze wil niet op de foto :-)

Maar de superleuke omslagdoek mag wel, dus bij deze!



En je kan 'm natuurlijk ook als sjaal rond je nek dragen. Heel fijn als straks die lente écht komt, maar de ochtenden op de fiets nog zo fris zijn.....


Deze granny-omslagdoek is echt heel eenvoudig te maken. Je kunt een heel duidelijk patroon vinden bij A la Sascha. Voor deze sjaal is gebruik gemaakt van SMC Favorito, een heel fijn garen om mee te haken en dat heel soepel is. 6 bolletjes zijn gebruikt (waarvan bijna 1 voor de franjes) en gehaakt op naald 5. Het makkelijke aan dit patroon is dat je elk moment kunt stoppen. Je werkt vanuit het midden en maakt de sjaal steeds groter tot je gewenste maat. 

Andere sjaals maar met hetzelfde patroon haakte Fiona:




En deze is van Gerrie van In het roze huisje, gemaakt van Invicta Color.



3 opmerkingen:

  1. Zien er prachtig uit. Ook maar eens aan gaan begeven dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige omslagdoek!

    En een mooi model ;-)

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi geworden 'zussie',zoiets moois mag je ook best zelf mee poseren,maar je' model' doet het ook prima hoor!;-)

    BeantwoordenVerwijderen