Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 28 maart 2013

Zomerse Baktus

Met een stralend zonnetje buiten (en nog steeds sneeuwresten in de tuin) lijkt het achter glas toch echt een beetje lente te worden. Deze week moesten voor het eerst toch de zonneschermen naar beneden (anders krijg ik van die verschoten bollekes katoen), het voorjaar komt er toch echt aan.

Deze simpele maar leuke Baktus-sjaal past er helemaal bij!


Het is een van de meest eenvoudige sjaals die je kunt maken, maar mooi is niet altijd moeilijk, he? 

Hier  vind je het patroon in het Nederlands. Ik schreef al vaker over de Baktus hier en hier. Deze is gemaakt door Ilse van 3 bolletjes Catania en versierd met kleine vilten balletjes. Maar kleine knoopjes, kraaltjes, lovertjes, gehaakte bloemetjes kan natuurlijk ook! 


Je kunt de Baktus zo groot maken als je wilt! Van klein sjaaltje tot een grote omslagdoek - net wat je wilt!4 opmerkingen:

 1. ik brei er ooit ook een......zo leuk zijn ze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben al over de helft van mijn Baktus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde je nog heel erg bedanken voor het snelle toesturen van het patroon van Rupsje Nooitgenoeg. Ik ga er morgen aan beginnen.
  Als het klaar is kun je het resultaat op mijn blog zien!
  marietzoishetmaarnetblogspot.com
  hartelijke paasbreigroetjes
  Mariet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...